perjantai 19. helmikuuta 2010

I'm a former housewife, I bake and stuff





Ensin pari kuvaa eiliseltä illalta. Yksi lempiresepteistäni, mehevät karpalo-valkosuklaa muffinssit. Oikeastaan otin pakastimesta ensimmäisen punaisia marjoja sisältävän pussin ja nämä ovat siis meheviä puolukkamuffinsseja. Tajuttoman hyviä ja lähestulkoon jopa terveellisiä.


Minulta on pyydetty paljon ohjetta Tirpan 1v pöydässä olleeseen suolaiseen hyydykekakkuun, joka on muuten superhelppo!
Tässä tulee ohje:

Hyydytetty kasviskakku

Pohja
150g hapankorppua
75g margariinia

Täyte
2 maustekurkkua
1 punainen paprika
4dl vispikermaa
1 dl hienonnettua ruohosipulia
200g ruohosipulituorejuustoa
1 rkl sinappia
½tl mustapippuria
ripaus suolaa
6 liivatelehteä
½dl sitruunamehua

Koristelu
tomaattia
kurkkua
paprikaa
mandariinilohkoja
ruohosipulia

NOTE: itse varioin ohjetta hieman ja lisäsin täytteeseen kinkkusuikaleita. Silti oli vähän pliisun makuista. Ehkäpä ensi kerralla laitan salamisuikaleita ja pippurituorejuustoa?

1. Jauha hapankorput monitoimikoneella tai sauvasekoittimella muruiksi. Sulata margariini ja sekoita hapankorppumurusten kanssa.
2. Kiinnitä halkaisijaltaan 18cm:n irtopohjavuokaa leivipaperi ja taputtele seos tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle. Laita kylmään kovettumaan.
3. Hienonna maustekurkut ja valuta neste siivilän läpi. Hienonna paprika pieniksi paloiksi. Vaahdota kerma ja sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.
4. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10 min. Kiehauta sitruunamehu kattilassa. Puserra liivatelehdistä vesi pois ja sulata ne kuumaan sitruunamehuun.
5. Kaada seos juoksevana nauhana täyteaineeseen samalla hyvin sekoittaen.
6. Anna kakun hyytyä seuraavaan päivään. Koristele kasviksilla. ♥

Ohje Ulla Svenskin kirjasta Unelmakakut

2 kommenttia:

  1. Tulin kurkkaamaan blogiasi. Ihania reseptejä :)

    VastaaPoista
  2. Anttis: Kiva kun kävit ja tervetuloa uudelleen :) Ja kiitos!

    VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥