tiistai 9. maaliskuuta 2010

Kalorikokeilu

Keväisin useat perustavat laihdutusblogeja, joissa seurataan, joko peruslaihdutusta tai kesäksi kissakuntoon -projekteja.

Blogeihin kirjataan syömiset, kalorit, liikunnat ja kuvitetaan before/after kuvilla. Uskoisin, että tämmöinen julkinen laihdutus motivoi vielä enemmän. Useampi tietää repsahtamisista, eikä huvitakaan kirjoittaa kaikkien nähtäville herkuttelua, jättää sen mielummin tekemättä.

Ajattelin eilen kokeilla, kuinka vähillä kaloreilla sitä voikaan olla. Millaiset fiilikset tulee "very low calorie" -dietistä. Voin kertoa myös, että kokeiluni kesti tasan yhden päivän.


Aamuni alkaa lähestulkoon poikkeuksetta puurolla officella sähköpostien lomassa. Yritin valita lähikaupasta mahdollisimman matalakalorisen puuron, joka siinä valikoimassa oli Elovena Hetki 4 viljaa. Hyvää ja terveellistä :) Pakkauksen mukaan annoksessa 120kcal.

Klo 11, lounasaikaan olikin taas jo nälkä. Lähikaupan vähäkalorisin lounas: lämminkuppi kana-tandoori, annoksessa 90kcal. Lisäksi pala näkkäriä ja omena. Näiden energiasisällön laskin KALORILASKURIA apuna käyttäen.

Pari tuntia tällä pärjäsikin ja kun päivän syömisiin lisättiin vielä kahvi/tee/vesi, olin iltapäivään mennessä syönyt vasta 321 kcal ja olo oli todella sen mukainen.

Väsytti, kiukutti ja nälkä oli infernaalinen. Ihmettelen syvästi, miten esimerkiksi anorektikot jaksavat tämmöisellä kalorimäärällä vielä urheillakin.

Toki asiaa selvittäessäni törmäsin ilmiöön nimeltä ketoosi, joka siis vähentää näläntunnetta, poistaa sen jopa kokonaan.

Blogissa You've got 40 days, bitch Pancake kokeilee oikeasti tällaista diettiä ja kirjaa fiiliksiään. Aika hurjaa luettavaa...Klo 17 kalorimäärä oli edelleen tämä. Tein perheelle ruokaa ja istuin ruokapöytään. Luultavasti koskaan ei ole ruoka maistunut niin hyvältä!
Vaikka söinkin ison annoksen enää sen kummempia laskematta, kehoni pyysi minua koko illan täydentämään kalorivajetta. Söinkin tasaiseen tahtiin, ihan mitä mieleni teki.

Kokeilusta tuli niin kurja olo, etten todellakaan sitä suosittele kenellekään ja itse siis tein tätä vain puoli päivää. Hullua!

Onnekseni minulla ei ole tarvetta laihduttaa, pikemminkin päinvastoin. Kyllä tämä silti sai huomaamaan, miten vaikeaa laihdutus voikaan olla.
TSEMPPIÄ KAIKILLE LAIHDUTTAJILLE!

Liikunnallisena ihmisenä omistan sykevyön, jolla lähinnä seuraan harjoittelun vaikutusta ja syketasoa tunnilla. Oma vyöni on Suunnon t3c, joka löytyy suunnon kuvasta yllä. Laite laskee myös kulutettuja kaloreita, suuntaa-antavasti. T3c:n mukaan olisin jäänyt miinukselle ja pahasti kalorimäärässä, yksi tunti esimerkiksi harrastamaani LesMillsin BodyAttackia kuluttaa jo noin 500kcal!

Taidan tänään mennä illan kurssille mäkkärin kautta :) Ostan ihanan suklaa-sundaen ja nautin siitä. Haastan kaikki tämän tekstin lukijat tekemään saman ♥

1 kommentti:

  1. Moi!

    Hyvä ette pitempään jaksanut, toi dieetti kuulostaa kyllä ihan hullujen hommalta. =) Ylipäänsäkin mä olen vähän sitä mieltä, että laihduttaminen sinänsä millään ihmedieetillä ei kannata, terveet elämäntavat pysyviksi niin muuttuu pikkuhiljaa kehon muotokin. Tosin paras sanomaan, mulla muutos on lähinnä levenemään päin viime vuosina ;)

    Pajukurssista kyselit, en ollut Koiramäellä, vaan aikuisopistolla vaan. Oli kyllä hauska kurssi. Mustaa villaa löysin, mut nyt voi mennä hetki ennen kuin saan mitään uutta aikaiseksi. Opetusharjoittelu alkoi ja oon niin puhki siitä stressaamisesta et kaadun sänkyyn aika pian lasten jälkeen.

    VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥