keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

Lahjontaa

Ihan ensimmäisenä pyydän anteeksi päivitystaukoa, mikä on olosuhteiden pakosta ollut. Meillä nimittäin on taas taudit jyllänneet ja tenavat sairastelleet. Tosi kurjaa.. Ollaan varmaan ainoita, jotka sairastaa näin paljon :(

Mutta asiaan! Minulla on ollut viime aikoina työn alla "projekti ristiäislahja". Lahjan saaja kastettiin viime sunnuntaina ja kantaa nyt ylpeästi ja virallisesti nimeään. Syntyessään oli nimensä veroinen :)
Projektia varten tein tilauksen Sinellin verkkokauppaan. Liike on suht lähellä meitä, mutta ajanpuutteen vuoksi jouduin näin toimimaan.
Pakettiin tuli yksi puuhenkari, käsittelemätön ja yksi pieni purkki aivan haalean sinistä akryylimaalia. Pensseli minulla olikin ennestään ja joskus olin samaisesta liikkestä nuo puusydämet ostanut, itseasiassa ihan tätä varten. Tosin silloin lahjan saaja ei ollut edes pilkkeenä silmäkulmassa. Sain vain idean ja päätin toimia, ettei tarvikkeet lopu kesken.
Maalataan henkari tässä tapauksessa sinisellä maalilla, tytölle sopii tietysti vaaleanpunainen. Jos lahjan haluaa tehdä valmiiksi, ennenkuin tyyppi on syntynyt, voi väreinä käyttää vaikka keltaista, limeä tai ihan valkoista. Sydämiäkin varmaan myydään ihan käsittelemättömänä, nämä minun versioni ovat olleet valmiiksi värjättyjä.

Kun maali on kuivunut, kirjoitetaan sydämiin sankarin strategiset mitat ja liimataan henkarin molemmille reunoille. Keskimmäiseen sydämeen tulee nimi ja syntymäpäivä. Nämäkin sydämet tosin maalasin vielä kertaalleen, koska en ollut tyytyväinen kuvassa näkyvään fonttiin :)
Tässä lahja valmiina ja paketoituna. Vanhemmat pitivät lahjasta, arvostivat, että oli käsintehty ♥

Korttiin liitin vielä seuraavan runon:

Kun on oikein pieni,
voi lentää linnun untuvalla,
nukkua orvokinlehden alla,
kun on oikein pieni.
Kun on oikein pieni,
voi keinua heinässä heiluvassa,
levätä kukassa tuoksuvassa,
kun on oikein pieni.
Kun on oikein pieni,
voi istua lumihiutaleille,
liitää maailman tuulien teille,
kun on oikein pieni.
-Hannele Huovi

4 kommenttia:

 1. aivan ihana, miten keksit kaikkee tämmöstä :)

  VastaaPoista
 2. mine:
  voi kiitos! tykkäsin itsekin kovin lopputuloksesta ja ylpeänä sen luovutin eteenpäin. täytyy käydä kurkkimassa kameran kanssa joskus, mihin tarkoitukseen lahjan saaja on tämän laittanut :)
  tykkään vaeltaa askartelu- ja muissakin kaupoissa, poimin vinkkejä ja yhdistelen niitä. joskus lopputulos on jopa ihan siedettävä

  VastaaPoista
 3. Voi kuinka hyvä idea! Ja siis turha kuvitellakaan, että olette ainoita potijoita.. samaa mietin just kun oltiin taas kerran flunssassa koko jengi. Ja sitäkin ihmettelen, miten mulle itselleni aina tarttuukin kaikki tyttöjen taudit - ja jokaisen flunssan seurauksena poden poskiontelotulehduksen. Kohtalaisen turhauttavaa =/ Pikaista paranemista sinne suunnalle!

  Ainiin, blogissani on sulle jotain :)

  VastaaPoista
 4. Marja:
  kiitos tervehtymistoivotuksista ja _tunnustuksesta_ :)
  Pikaista paranemista sinne teidänkin suuntaan. Tänä keväänä ei enää tauteja kenellekään!

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥