torstai 25. maaliskuuta 2010

My very own cow..

Aika tylyä, mutta nyt on laitettu lihoiksi se onnellinen lehmä, joka on saanut käyskennellä vapaana luonnonlaitumella ja jota on ruokittu puhtaalla ja ensiluokkaisella ravinnolla, joka on elänyt hyvän elämän. Toivottavasti maistuu hyvältä.
Mainitsikin joskus tuijottaneeni Murun kanssa elokuvaa/dokumenttia nimeltään Food.Inc. Tämä kammotus oli minun herätykseni reilumpaan ja puhtaampaan ruokaan. Jo seuraavana päivänä kyselin facebook-ystäviltäni kiinnostusta liharinkiin ja kimppatilaukseen. Yllättäen kovin moni oli jo tällaista vaihtoehtoa miettinyt ja halukkaita löytyi.
Seuraava askel oli löytää suht läheltä hyvä maatila, josta saisi lihaa ostaa. KVG antoi muutaman vaihtoehdon, josta suositusten perusteella valitsimme Porvoossa sijaitsevan Bosgårdin tilan. Kuvat on muuten lainattu heidän nettisivuiltaan. Yhteydenotto kertoi kilohinnan olevan kohdillaan ja eikun tilausta menemään. Itse otin tuon peruspaketin, joka sisältää noin 15 kg lihaa. Heihei marketin suojakaasu!

Tänään lähden tenavien kanssa suoraan töiden jälkeen ajelemaan Porvooseen. Muutama muukin lähtee hakemaan lihojansa, joten menemme usealla autolla. Hyi, epäekologista!
Kontti täyteen nautaa ja kotona alkaa armoton pussitus ja pakastus. Olisiko sitten loppuvuoden lihat tässä? Jouluna sitten vasta kinkun hakuun? Kamalan vaikeaa arvioida, koska kyllä meillä syödään kanaa, kalaa ja kasviksiakin...
Kuinka moni lukija on pohtinut näitä asioita?

Marja oli jakanut minulle blogissaan ihanan tunnustuksen. Kiitos siitä hänelle! Tämä tunnustus tulee jakaa seitsemälle kauniille blogille. Koska osa (suurin?) on tämän jo saanut, jaan tämän seuraaville eteenpäin:
Kalastajan vaimo

TERVETULOA UUDELLE LUKIJALLENI!

3 kommenttia:

 1. Onkohan tuo Food.Inc. katsottavissa netissä? Olen nimittäin kuullut paljon tuosta dokkarista, mutta en ole vielä itse sitä nähnyt.

  VastaaPoista
 2. Voi kiitos kaunis tunnustuksesta :)

  VastaaPoista
 3. Ann:
  http://www.imdb.com/title/tt1286537/ tuossa on ainakin suora linkki imdb:een. Muru on ladannut sen torrenttina koneelle, mutta jos googlettaa, tässä saattaisi olla jotain:
  http://www.google.fi/#hl=fi&source=hp&q=watch+food+inc&meta=&aq=0&aqi=g5&aql=&oq=watch+food&gs_rfai=&fp=262334fcab445ca3

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥