perjantai 19. maaliskuuta 2010

Talviunta

"Hiutale toisensa jälkeen laskeutui hänen lämpöiselle kuonolleen ja suli. Hän tavoitti niitä käpäläänsä ihaillakseen niitä hetken, Hän katsoi ylöspäin ja näki niiden leijuvan kasvojaan kohti.Niitä tuli yhä enemmän ja enemmän, pehmeinä ja kevyinä kuin untuvat. Näinkö se käykin, mietti Muumipeikko. Ja minä kun luulin, että lumi kasvaa alhaalta ylöspäin."
-Muumipeikko

Terassimme nukkuu vielä talviunta. Pikkuhiljaa alan vaihtamaan näitä kuivakukka-asetelmia (vintagea!) tuoreisiin, ehkä ensimmäisenä narsisseja? En myöskään malta odottaa, että saisin täyttää nurkat ihanilla ruukuilla, missä olisi vaikka pelargonioita! Panostan terassiin tulevana kesänä. Miksi? Meille on tulossa julkisivuremontti ja salaojitus, kivaa! Piha on pois käytöstä kesän... Onneksi terassia suojaa sentään lattiasta kattoon olevat lasitukset, ei tule pöly sisään :)
Huomaa talviteloilla oleva suuri varjo, sekä upeat mustat jouluvalot (pimeän ajan valot) koristamassa lintuhäkkiä. Siihen voisi vaihtaa jotain muuta. Ehkä lukitsen sinne puutarhatontun.

Ihan kaikkea en lähde kuitenkaan vaihtamaan. Kukilla taitaa saada jo paljon aikaseksi. Vaalea väritys kiehtoo ja viilentää helteisenä heinäkuun iltapäivänä. Otan lehden käteen, suuri lasi jääteetä hikoilee pöydällä, aurinko paahtaa varjon takaa, jossain kuuluu lentokoneen ääni...
Tiedättekö?


2 kommenttia:

  1. Ihanalta näyttää jo nyt! Kasvit tuo vielä kivan lisän tuohon.
    Kyllä mä muutamalla eurolla voisin kokeilla saisko toisen dinoviitan aikaiseksi =) Toimitusaika tosin on kohtuupitkä, mulla on harjottelu menossa ja seuraavat kaksi viikkoa vielä ihan kaoottista aikatauluhallintaa. Eli käsitöitä tuskin kerkeän ajatellakaan. Sit myöhemmin kyllä..

    VastaaPoista
  2. annukka: kiitos :) nyt tosiaan kasvitkin nukkuu talviunta.. luulisin, liekö tosta enää edes herää.
    Jään odottelemaan dinoviittaa, koko lienee sama, kuin teidän neitokaisella. nou panic, odotamma kuitenni kesää, että sen saa ulos.

    VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥