tiistai 13. huhtikuuta 2010

I ♥ Food, gOOd Food!

Kurkkaa kaappiini, yhteen niistä. Tässä on mikroskooppinen otos keittokirjoistani. Oikeasti minulla on niitä paljon, joku voisi sanoa liikaa. Ei haittaa. Näitä on ihana selailla. Sitäpaitsi olen (taas) ostamassa uutta... Hellapoliisin
Toki käytän myös nettiä reseptien ja vinkkien hakuun ja paljon! Eräs ystäväni luonnehti suhdettani ruokaan, kokkaamiseen ja leipomiseen pakkomielteeksi :) Sanoi vielä, että istun väärässä paikassa 8-16. Mutta nautin tästäkin.Pikaruokaa: Pestopasta. Erään italialaisen kokin sanoin: " Pasta ei lihota. Se, mitä pastan kanssa syö, lihottaa" Tästä saa kyllä vedettyä itselleen mielettömät hiilariöverit!
Pidemmän kaavan mukaan: Caesar-salaatti from the scratch. Vinkkinä: leipäkuutiot kannattaa paistaa maustetussa öljyssä. Kastike vaatii hieman kärsivällisyyttä, mutta palkitsee tekijänsä.
Jos leipää ei saa kaupasta, sitä voi tehdä myös itse. Kuvassa porkkanaleipä.
Sekä kuitusämpylät.

Kuinka moni lukijoistani jakaa kanssani intohimon ruokaan? Mikä on lempiruokasi tai lempireseptisi? Luottosuosikkisi, joka ei kertakaikkiaan mene pilalle?

Aloitin muuten eilen sokerilakon. Oikeammin sanottuna karkkilakon. Eihän sitä tarvitse joka päivä syödä. Olen riippuvainen ja himoitsen karkkia. Mitä tahansa karkkia! Ämpäreittäin, saaveittain! Edes vähän, vaikka jätskiä pikkusen?

EI! Nyt pysytään kovana! Vasta viikonloppuna on karkkipäivä. Olkoon sitten vaikka karkkiviikonloppu. Alkaako se muuten jo perjantaina?

4 kommenttia:

 1. Täällä tunnustaa yksi riippuvuutensa ruokaan... enkä nyt puhu hengissä pysymisestä, vaan ruokaan nautintoaineena ;) Se vain on NIIN hyvää!!! Kaikki nuo kuvasi saivat veden herahtamaan kielelle! Pasta on yksi ihan ehdoton suosikki, ja mikä sen parempaa sen kanssa kuin pesto tai kunnon aurajuustokastike :)

  Tykkään myös hurjasti tulisesta ruuasta, Intialainen ja Afrikkalaiset ruuat ovat ihan suosikkeja!

  VastaaPoista
 2. Viivu: I feel you! Elän syödäkseni :) Ja kiitos!

  Tulinen ruoka on herkkua, kuten esim. kiinalainen tai mexicolainen, myös thaimaalainen. Intialaiseen ruokaan minulla on hieman ristiriitainen suhde.. kuten suosikkisarjassani Gilmoren tytöissä sanotaan: se haju lähtee vain polttamalla pois :) Meillä muuten leivotaan usein myös naan-leipää. Suosittelen kokeilemaan!

  VastaaPoista
 3. Kyllä herkkuviikonloppu alkaa jo perjantaina :D ehdottomasti!

  VastaaPoista
 4. Anonyymi: Mahtavaa! Olen nimittäin itseni kanssa taistellut, että saako sen silloin jo aloittaa :)
  Hienoa, että joku muukin siis tekee näin!

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥