tiistai 1. kesäkuuta 2010

Kevyt kenttäherkku

Joskus makeanhimo on aivan järkyttävä! Varsinkin herkkulakon ensimmäisenä päivänä. Olen tottunut iltaisin herkuttelemaan, kun ipanat on jo unilla. Käsi sujahtaa karkkipussille, suklaalevy hupenee ja herkut vähenee.. Ja siihen jää aivan superhelposti koukkuun! Eilenkin illalla pieni ääni päässä kehotti minua tyhjentämään vaikka sitten sokeripussin suoraan suuhun, jos ei kerran muuta ole. Vastustin ja hetken mietittyäni rakensin seuraavaa:
Vaniljakiisseli
1 litra rasvatonta maitoa
1 dl perunajauhoja
1 dl makeutusjauhetta
Vaniljatanko
Kaada maito kattilaan ja mittaa kylmän maidon sekaan perunajauhot, sekä makeutus. Laita myös vaniljatanko sekaan.
Kiehauta kokoajan sekoittaen.
Kaavi vielä vaniljan siemenet mukaan.
Jäähdytä ja nauti marjojen kera ♥

En ole kovinkaan paljon perehtynyt karppaamiseen tms, mutta uskoisin tämän olevan vähähiilarinen? Joku voi korjata jos olen väärässä :)
Ensi kerralla teen kiisselin maizenalla suurustaen, minusta tämä oli hieman jauhoinen.. Ja lapsillekin sopivamman tästä saa vaihtamalla makeutusaineen vaikkapa hedelmäsokeriksi. Sitä ei tarvitse ihan desiä. Kevytmaitoa käyttäen saat täyteläisemmän maun.
Bon appetit!


3 kommenttia:

  1. Itse asiassa perunajauhossa, maidossa ja mansikoissa kaikissa on hiilareita, mutta kysehän on ennemmin siitä määrästä minkä syö :) Yksi mitä kannattaa kokeilla on vadelmat + mascarponekermavaahto. Karpatessa tarttee syödä sitä rasvaa, ja vadelmissa on vähemmän hiilareita kuin mansikoissa :)

    VastaaPoista
  2. Stellar:

    Kiitos korjauksesta ja vinkistä! En jotenkin ajatellut tuota perunajauhoa lainkaan ja maidon ajattelin karppiystävälliseksi, koska se liittyi rahkaan :)

    VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥