keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

Kun kaikki on vinksin vonksin..

Koittakaa kestää.. vielä pari postausta Göteborgista. Fiilistelen mahtavaa reissua..
Mentiin ihan perusvaatteissa, farkut ja hihaton toppi.
Huvipuisto Liseberg oli upea kokemus. Itse laitteissa ei tällä kertaa käyty, ehkä sitten ipanoiden kanssa joskus? Ihan varmasti!
Siellä täällä oli maahan valettu tähtiä, joista saattoi tunnistaa puistossa vierailleita kuuluisuuksia
Viheralueet on suunniteltu ja hoidetaan rakkaudella. Todennäköisesti näistä ei ainakaan säästetä. Portaita pitkin pääsi ylös hämyiseen salaiseen puutarhaan. Pappi vaan matkaan ja naimisiin täällä!
Kukkaloisto oli jotain ihan uskomatonta!
Terassilla saattoi nauttia lounasta ja ihanilla suihkulähteitä. Tämä suuri alue on teatterialuetta, takana olevalla lavalla järjestetään esityksiä.
Kuten villiä tankotanssia..
Koko puiston arkkitehtuuri oli vanhaa ja uudemmat rakennukset uusvanhaa
Hintoja ihmeteltiin, verrattuna Suomeen! Siis täällä ei rahasteta! Kaikki oli normaalihintaista, ellei jopa halvempaakin! Hyi, suomalaiset huvipuistot! Jättiläiskokoisen jäätelön sai parilla eurolla ja hampurilaisaterian neljällä eurolla.
Vanhat autot kieputtivat lapsia ja aikuisia. Taustalla (harmi, ettei näy kuvassa) oli Shellin pieni huoltamo vanhanaikaisine pumppuineen. Hyvin rock'n'roll.
Keinukaruselli hirvitti minua, mutta olenkin vähän arka näiden laitteiden kanssa.. Myös linnanmäen karuselli on yhtä upeasti maalattu.
Satulinnan torni
Samaa konseptia, kuin Suomessakin. Näitä oli jokaiselle tuotemerkille omansa. Ja ilmeisen helppo voittaa, sillä jokatoisella oli kainalossaan joku valtava palkinto.

Mikä on muuten upein huvipuisto, jossa olet käynyt?

2 kommenttia:

 1. Kivan näköinen kaupunki! Ja kivat kelitkin suosineet. Mun mielestäni upein huvipuisto missä olen käynyt löytyy Espanjasta, Salousta, nimeltään PortAventura (www.poraventura.co.uk löytyy kivan selkeät sivut). Tuo huvipuisto on jaettu neljään erilaiseen ja erinäköiseen alueeseen: Mediterrania, Polynesia, Mexico, China ja Far West (joista viimeisin on mun suosikki, ihan kuin oltais villissä lännessä :) ). Ollaan käyty jo kaksi kertaa siellä, viime kesänä tytötkin oli mukana. Ihan huippuhieno paikka ja mm. upea iso Dragon Khan -vuoristorata. Huvipuistossa saisi kulumaan muutaman päivän jos katselisi kaikki esityksetkin. Vieressä on myös samaan alueeseen kuuluva vesipuisto - sekin oli huippu paikka! Lapset tykkäs tosi paljon myös :) Yövyttiin huvipuistohotellissa missä oli valtavan iso allasalue, ja yöpyminen sisälsi rannekkeet huvipuistoon. Suosittelen siis lämpimästi!

  VastaaPoista
 2. Marja:

  Kuulostaapa kivalta! Kiitos linkistä ja vinkistä, minusta on hyvä tietää toisten kokemuksia ja suosituksia, ennenkuin itse lähtee sompailemaan :)
  Tollanen huvipuistohotelli on huippuidea! Siis oliko se huvipuiston sisällä?

  Tuolla Lisebergissäkin saisi kulumaan aikaa, vaikka kuinka :) Vain noin kolme-neljä kertaa lintsin kokoinen. Pieni ehkä iso maailmaa nähneiden mielestä, mutta toistaiseksi minulle iso <3

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥