sunnuntai 25. heinäkuuta 2010

Kaksi ipanaa meni mustikkaan...

Koska mustikka on kovin trendikästä superruokaa, päätimme yhteistuumin tenavien kanssa lähteä niitä poimimaan lähimetsästä. Niin metsästä, että katoillakin kasvaa jo sammalta.
Eilen ja viimeyönä satoi hiljakseen lähes kokoajan, katsoin parhaaksi lähteä kuravermeissä taistelutantereelle. Onneksi on suht viileä sää, pitkähihainen suojasi kivasti hyttysiltä.
Löydettiin metsämansikoita, mustikoita, vadelmia ja viinimarjoja. Nopsteria jäi harmittamaan sienien uupuminen. Olisi sieltä ehkä hieman syvemmältä metsästä kanttarelleja löytynytkin, mutta ollessani keskenäni tenavien kanssa, en viitsi kovinkaan polulta poiketa.

Nopsteri oli ahkera poimimaan. Myös kovin omistushaluinen. Hänen puskista ei muut poimi. Mutta jos joku löytää hyvän apajan, siellä saattaa vilahtaa ruskea rottakarkkihattu hyvinkin pian. Kovin kyseli, että mennään pian uudestaan!
Mustikoita ei taida tänä vuonna ihan hirveästi ollakaan? Tai ahkerammat meitä ennen ovat ne jo poimineet.. Ensi viikonloppuna saattaisi pienemmätkin olla jo kypsyneet.
Minä olen käynyt tässä samassa metsässä siitä asti, kun olen osannut kävellä. Ihanaa, että saan viedä omatkin lapseni sinne ja opettaa marjat, sienet ja kasvit.
Suurin osa saaliista meni parempiin suihin. Tirppanan kippo jäi kokonaan tyhjäksi. Keräsi ensin muutaman kippoon ja sitten söi ne. Toisti saman useamman kerran.
Muikeaa sunnuntaita! Me leivotaan tänään mustikkaisia leipomuksia!

2 kommenttia:

Kiitos kivasta viestistä ♥