tiistai 11. tammikuuta 2011

Somewhere over the rainbow?

Oletteko koskaan leikitelleet ajatuksella muuttaa ulkomaille? Hus, pois Suomesta!
Alle vuosi, 364 vuorokautta muualla. Silloin kuitenkin pysyisi suomalaisena, olisi väliaikaisesti muualla vain.
Mutta onko ajatus itsessään romanttinen? Mitä kaikkea täytyy ottaa huomioon ettei tule maitojunalla takaisin?
Kyse ei kuitenkaan olisi vuoden lomasta, vaan samanmoisesta arjesta, kuin täällä suomenmaalla. Väitän, että arki itsessään saattaisi olla sekä mukavampaa, mutta myös haastavampaa. Onhan kuitenkin vieras kieli ja kulttuuri. Käytännönjärjestelyt.
Kohdemaan pitäisi ehdottomasti olla lämmin. Ei pakkasta, ei loskaa.
Aurinkoa, valoa ja lämpöä!
Ja hintatasokin vaikuttaa, alle vuoden vierailussa verotus kai menee kotimaan mukaan..

Mitä jos ottaisi ja lähtisi?
Lapsetkin ovat alle kouluikäisiä ;)
Mihin maahan sinä muuttaisit?


6 kommenttia:

 1. No minä voisin kyllä lähteä, ottaisin ja pakkaisin vaikka heti!! :) Se on kanssa sellainen kokemus ja asia joka kannattaa ehdottomasti kokea jos siihen vaan on mahkut!

  Syksyllä haettiin poikakaverin kanssa Lontoosta töitä, se oli yllättävän vaikeaa ja jäikin sitten vaan suunnitteluasteelle, mutta postauksesi sai taas mielikuvituksen laukkaamaan.... ;)

  VastaaPoista
 2. mine:

  ehkä minä olen vain tuijottanut liikaa miljonääriäitejä telkkarista :D

  mitä kaikkea piti järjestellä ja ottaa huomioon Brittejä varten?

  VastaaPoista
 3. Meillä oltiin jo kauan haaveiltu ulkomaille muutosta kun meille tarjoutui mahdollisuus muuttaa Hollantiin. Ja heti kyllä tartuttiin tilaisuuteen.
  Olisi tietysti kiva jos jonnekkin lämpimään olisi päässyt mutta on tämäkin mukava kokemus.

  VastaaPoista
 4. S:

  Hollanti oli kyllä kiva maa, tai siis se, minkä ensikuvan siitä sain. Tykkäsin hitaammasta elämisen tahdista ja ihmisten ystävällisyydestä sekä perhekeskeisyydestä.

  Kieli olisi kyllä ongelma, en nimittäin puhu sanaakaan hollantia :)

  VastaaPoista
 5. On se ehdottomasti kokemisen arvoista, vaikka päänvaivaa riittää. Älä lähden englantiin, jos haluat ilmastollista vaihtelua. Kulttuuri on jäljessä, eikä kelit silti ole parempia :D Koti-ikävän kannalta on helpompaa lähteä rakkaiden kanssa kuin yksin, mutta järjestelyt ovat vaikeampia. Suurin haaste on löytää molemmille töitä ja/tai opiskelupaikka, tarhapaikan varmaan saa suhteellisen helposti sitten kun on töitä ja asunto tiedossa. Jos toinen jää kotiin lasten kanssa, lienee suurempi riski turhautua ennen pitkää kuin kotimaassa, ellei pääse riittävän hyvin sisään paikallisiin piireihin.

  VastaaPoista
 6. Lotta:

  Kiitos näkemyksistäsi :) Tosiaan asunto pitäisi Suomessa myydä/laittaa vuokralle ja entäs nämä kaikki ihanat tavarat?! Apua! Yritin jopa käydä vaatekaappia läpi, mutta en voinut edes myydä mitään :D Toivotonta!

  Työt ei olisi ongelma, se on itseasiassa se pienin järjestely..

  Moni on sanonut nyt minulle, että menkää! Sehän on vain vuosi! Ja kun lapsetkin vielä voi ottaa helpommin mukaan.. Mutta miksi minä olen tällainen nynny?

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥