sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Lemonish


Kolmeveen kakku oli täytetty lemon curdilla, mukaillen Cheryl Lindbladin kirjaa Muffinit ja jogurttipirtelöt. Kaiken kaikkiaan ihan kiva kirja, toisaalta vähän suppea.
Suosittelen tutustumaan kirjaan ensin vaikka kirjastossa.

Sitruunatahna:

4 kananmunaa
2dl sokeria
2 sitruunaa
100g suolatonta voita
(1dl kuohukermaa)

Vaahdota munat ja sokeri kattilassa. Lisää vaahtoon sitruunoiden kuori ja mehu. Vatkaa seosta koko ajan voimakkaasti pohjalta; älä anna kiehua.
Sekoita joukkoon voi, kun tahna on hieman jäähtynyt.
Anna jäähtyä täysin.
Jos haluat miedompaa, lisää joukkoon 1dl kermavaahtoa.

Tahnasta tulee aika valuvaa, ratkaisin käyttämällä vielä muutaman liivatteen.
Olisinkohan laittanut neljä..
Kakun sekaan tässä on kaksi vaihtoehtoa:

Kostuta tai imeytä pohjat nestemäisellä lemon curdilla, missä siis on liivatetta. Silloin kakusta tulee hieman vanukasmainen. Tämä oli hyvää!
Toinen vaihtoehto on antaa liivatteen tehdä tehtävänsä ennen levitystä ja levittää enemmän kiinteä seos pohjien väleihin.
En käyttänyt tuota kermaa seokseen lainkaan, koska halusin sitruunan todella maistuvan. Laitoin siis juoksevan seoksen ja runsaasti kermavaahtoa väleihin ja annoin hyytyä yön yli. Ei tarvinnut mitään muuta.
Aivan huippuhyvä kakku!

Meillä on kamala hässäkkä menossa. Minä yritän saada kirpparille tavarat huomiseksi vietyä (Villa Lyhty, pöytä nro 6) ja remonttia pukkaa päälle.
Ensiesittely pitäisi olla tulevana sunnuntaina!
Mennään huomenna myös katsomaan mahdollista uutta kotia, iik!
Jännittää kovasti!
Ollaan käyty stalkkaamassa sitä ulkoapäin ja pohjat syynätty.
Mä kyllä haluaisin sen...

1 kommentti:

  1. Nam, kuulostaa hyvältä. Ehkä meillä kokeillaan tuota täytettä seuraavaan kakkuun =) (jostain syystä vaan aluksi on pohdinnassa lähinnä ulkonäkö - eli mikä teema herralla on pohdinnassa)

    VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥