keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Kirpeänraikasta

Ajattelin jakaa teidän kanssanne yhden lempileivonnaisistani.
Tämä luottotorttu onnistuu aina ja maistuu joka kerta yhtä hyvälle.
Kevääseen sopivasti kirpeää ja raikasta,
häivähdys kesän makeaa makua jo...


Sitruuna-marenkitorttu

Pohjaksi käytän usein valmiin kauramurotaikinan pakastimesta,
sopivasti vaniljainen.

Täytteen kopion nyt tällä kertaa suoraan Hellapoliisin sivuilta,
sillä oma lehtileike, Pirkan alkuperäinen
 on nyt pakattuna visusti muiden keittokirjojen sekaan..

Sitruunakiisseli:

1,5 dl vettä
1,5 dl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
(omassani on vastaava määrä maissisuurustetta)
3 keltuaista
1 sitruunan mehu ja 2 tl sitruunan kuorta raastettuna

Marenki:

4 valkuaista
1 dl sokeria

Esipaista pohjaa  200 astessa noin 10 minuuttia.
Mittaa kiisseliä varten kaikki aineet kattilaan ja keitä, kunnes sakenee.
Sekoita koko ajan. Kaada jäähtynyt kiisseli piirakkapohjan päälle.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten.
Pursota marenkivaahto kiisselin päälle, tai levitä lusikan avulla.
Paista 175 asteessa, kunnes marenki on saanut hieman väriä.
Tässä vaiheessa kannattaa vahtia uuniluukulla, sillä marenki saa väriä todella nopeasti.

EDIT: mielestäni resepti on tämä:

4 kommenttia:

  1. Tätä on pakko kokeilla =) Meillä on synttärit tulossa, ja kokeilen aina uusia reseptejä niihin :)

    VastaaPoista
  2. nam. pitää kokeilla joku kerta.

    VastaaPoista
  3. Yritän etsiä sitä alkuperäistä myös ohjeeksi, sillä sitruunakiisselillä nimittäin toimii hyvin!
    Tästä hellapoliisin versiosta en osaa sanoa, koska juuri tätä reseptiä en ole itse kokeillut..
    Mutta tuskin on mitenkään huono versio ainakaan, jos jopa parempi ;)
    Vaikutti sisältö ulkomuistista samanmoiselle

    VastaaPoista
  4. Nam, pitää kokeilla vaikka viikonloppuna:)

    VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥