lauantai 28. toukokuuta 2011

Raparperimehu

 Kauniiseen vaaleanpunaiseen mehuun tarvitset:
1 litran verran pilkottuja raparperin varsia.
Valitse vain kaikken punaisimmat, 
niistä saat parhaan makuisen ja värisen mehun.
 Keittele raparperia kattilassa kannen alla hiljakseen
0,5l vesimäärän kanssa noin puolisen tuntia.
Siiviloi mehu takaisin kattilaan ja lisää desin verran sokeria.
Omassa ohjeessani oli puoli desiä, mutta aika muikeaksi veti suun :)
Ehkä jotain siltä väliltä.
Voit myös käyttää vastaavan määrän makeutusta, 
mutta ehta sokeri on parasta.
Hämmentele ja anna sokerin sulaa.
 Lisää vielä puolen sitruunan mehu ja pullota
pestyyn, kiehautettuun pulloon.
Mehua saat tästä reseptistä noin puoli litraa.
Huikean herkullista!
 Anna mehun jäähtyä ja säilytä jääkaapissa,
ota mukaan kesän ensimmäiselle eväsretkelle.

6 kommenttia:

  1. Raparperimehu on niiin hyvää!! Ja kauniin väristä.

    Meillä on onni "omistaa" mummi, jolla palsta jossa kasvaa raparperejä joista tekee mehua :)

    VastaaPoista
  2. Nam,sinä olet jo saanut mehua tehtyä, mä täällä just haaveilen kesän ekasta raparperi piirakasta:)

    VastaaPoista
  3. Helinä:

    Kyllä, nam! :)

    Kikka:

    Tuo väri on kyllä jotain ihan uskomattoman kaunista. Ja tosiaan mitä punaisemmat varret, sitä punaisempi mehu.
    Nuo mummit on kyllä ihania <3 Omanikin teki paljon aikoinaan, nyt on jo yli 80 vuotias, eikä jaksa ihan samaan tahtiin.
    Tällä kertaa ajattelin viedä hänelle. Onhan hän sen ansainnutkin :)

    Hanna:

    Tuo mehu tuli tosi nopsaan, keittelehän sinäkin :) Piirakkaa ajattelin vielä tehdä. Olikohan suklaamarengin blogissa, jossa piirakkaan oli yhdistetty valkosuklaata. Ajattelin kokeilla jotain samantapaista. Niin ja hilloakin pitää keittää!
    Sain ystäväni maasta käydä hakemassa raparperia ja nyt sitä on noin komisen kiloa :D

    VastaaPoista
  4. Nam, mä vähän toivoinkin, että laittaisit tän ohjeen näkyviin ;)Kiitos!
    Täytyy kokeilla, ei sitä piirakkaakaan ihan hirveän montaa kesän aikana jaksa tehdä..

    VastaaPoista
  5. Ihana resepti kuvineen. Ja jotenkin suloinen tuo viimeinen lause:) Ton mehun täytyy maistua ihan täydelliseltä, nams!

    VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥