keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

Mitä pimeämpi yö, sitä kauniimpi aamu. -Topelius

 Ahmin herkkää kirjaa.
Sen taitavaa kerrontaa
ja ihastelen kasvamisen vaikeutta.
Sopeutumista.
Erilaisuutta.
Äiti.
Tytär.
 Kuopio vastaan Irlanti.
Puijo vastaan nummet.
Satumainen tunnelma,
en vaan saa tarpeekseni.
Joskus täytyy lähteä, että näkee lähelle.
Tämän jälkeen aloitan Sofi Oksasen Stalinin lehmät.
Rankkaa,
mutta haluan toisenkin näkökulman.
Mitä sinä luet nyt?

3 kommenttia:

 1. Olen ottanut tavakseni lukea kahta kirjaa yhtäaikaa (ennen en ymmärtänyt miten niin voi edes tehdä), toista illalla ennen nukkumaanmenoa ja toista työmatkoilla. Tällä hetkellä työmatkakirjana on Little Women, jonka aloitin jälleen kerran pari päivää sitten. Yöpöytäkirjallisuudeksi on päätynyt Tiina-sarja, jonka 60-luvulla painetut versiot kannoin vähän aikaa sitten äidin luota kotiin. Menossa on jo kolmas, ja toisin kuin useimpia lastenkirjoja, Tiinoja on oikeasti aika kiva lukea aikuisenkin.

  VastaaPoista
 2. Lotta: Oih, pikku naisia on aivan ihana tarina. yksi suosikeistani, mitä joskus isin kanssa kannoin videovuokraamosta kerta toisensa jälkeen. En itseasiassa ole satavarma, olenko koskaan lukenut kirjana, mutta elokuvana ole katsonut jos minkälaista versiota.
  Tiinat on kyllä huippuja, Tiina sydän Juha :D
  Noita on ihan hirveästi hauskoja vanhoja kirjoja, pitäisiköhän raahata neiti etsiviä tai runotyttöjä taas kirjastosta..
  Muistaakseni oli myös sellainen käännössarja, kuin Lotta. Ruotsalaista käännöstä.

  VastaaPoista
 3. Joo, Merri Vik taitaa olla kirjoittanut ne. Mulla on muistaakseni yksi "Lotta on aina Lotta" tai jotain vastaavaa, mutta en ikinä niistä innostunut. Sen sijaan Lotta-lentoemäntä-sarja oli tosi hauska, siitä oon miettinyt jaksaisko lukea uudestaan ei ollut kuin neljä osaa. Niin ja tietysti Astrid Lindgrenin pikkuinen Lotta. Myös Mirkka-kirjoista tykkäsin joskus hirveesti, päihittää jotkut Sweet Valley Hight (vaikka niitäkin luin) mennen tullen.

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥