sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Jacked potato

Uuniperuna

Viimeaikoina olen julkaissut kerran viikossa jonkinmoisen reseptin, joten jatketaan samalla linjalla.
Aika meinasi loppua kyllä kesken, onhan jo sunnuntai-ilta..
Keltaisen Huvilan Rouva toivoi arkiruokareseptejä, joten tässä yksi sellainen.
Me ei karpata, välillä kyllä skarpataan, mutta peruna on kuningas.
Herkullinen, kotimainen, edullinen ja ravitseva perusraaka-aine.
Ja uuniperunaa syö lapsetkin mielellään!
Ei ehkä ihan nopeimmasta päästä, mutta aikalailla tulee itsekseen uunissa.
Täyte vie hetken, mutta kokonaisuudessaan tunnin sisällä on ateria pöydässä.
Tämän täytteen tein Hellapoliisin ohjeen pohjilta, muokaten enemmän meidän makuun.


Täyte meidän tyyliin:

Yksi paketillinen suolalihaleikkelettä hienonnettuna
Yksi suolakurkku
Raejuustoa ½-1 prk
1 prk kermaviiliä
Persiljaa runsaansti (vielä löytyi omasta maasta)
Mausteeksi sinappia, pippuria ja vähän suolaa
***
Sekoita ja anna maustua sillä välin, kun perunat on uunissa.
***
1 iso uuniperuna (esim. rosamunda) ruokailijaa kohden
uuni n. 225c ja tunnin verran aikaa
***
Salaateissa suositaan rapsakoita salaatteja,
sekaan kurkkua, viinirypäleitä ja pieniä tomskuja
***

3 kommenttia:

  1. Hyvän kuuloinen resepti! Mä en jostain syystä koskaan onnistu uuniperunan tekemisessä, eli jaksatkos valaista totaalisen avutonta kotikokkia että miten laitat sen perunan sinne uuniin? Ihan vaan raakan folion sisään vai kostutatko tai teetkö sille jotain? Mä päädyn usein kahviloissa syömään uuniperunaa ja joka kerta ihmettelen miten hyvää peruna voikaan olla... Vielä kun oppisi itsekin! :)

    VastaaPoista
  2. Sarita:

    Kiitos ja hyvää tämä kyllä onkin :) Perunan tee ihan niin, että ostan joko rosamundaa tai sitten muuta vastavaa isoa ja jauhoista laatua. Pesen, laitan uunivuokaan kasan merisuolaa ja perunat sitten siihen päälle, ilman foliota. Se suola imeytyy hieman siitä kuoren läpi ja antaa makua perunalle ja folio on ilmeisesti monissa paikoissa käytössä ihan ulkonäkö- sekä pysyy kasassa syystä. Ja tosiaan, kun noin 30-45min on kulunut, riippuen perunan koosta, alan pikkuhiljaa tökkimään, että onko kypsää. Tuntuu ihan samanmoisen pehmoiselta, kuin keitettykin sitten :)
    Toivottavasti tästä oli yhtään apua!

    ps. kyllä cafe picnicin uuniperuna on vaan parasta :D

    VastaaPoista
  3. Oih, kiitos nopeasta vastauksestasi! Pitää kokeilla joku päivä jahka on toivuttu imelletyn perunalaatikon aiheuttamasta peruna-yliannostuksesta! :) Ja myönnän, Cafe Picnicin uuniperuna oli mielessäni kun viestiä naputtelin, heh. :)

    VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥