sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Suloisen suklaista

Nopea ja helppo suklaakakku sopii vaikkapa sunnuntain brunssille.
Meillä lämpeni uuni heti aamusta, uskon että niin oli tarkoitettu.
Sattumalta vanhaa lehteä selatessani törmäsin ohjeeseen.
Sattumalta kaikki ainekset oli kaapissa jo odottamassa.
 Ei auttanut, kuin leipoa..
Kaikessa yksinkertaisuudessaan:

-vaahdota munat ja sokerit
- sulata voi ja lisää mukaan
- siivilöi kuivat aineet sekaan
- rouhi suklaa ja lisää

150C ja noin 30 min.

 (ohje kotivinkistä)
Lopputuloksen tulee olla mutakakkumaisen sitkeä.
Tosin meillä oli alkuperäisen kakun tekijän kanssa erilainen visio kakun ulkonäöstä..
Nautitaan kahvin tai herkun teen kera, veikkaan että kylmä maito voisi olla poikaa!
Kaikista ihanista muumeista valikoitui ruskeat nipsut ilostuttamaan aamua,
 Kupissa on ompputeetä, vihreää sellaista.
Paras ompputee on kyllä sekoitus omppua, rusinaa ja kanelia, sitä ei vaan ollut kaapissa..
Suloista sunnuntaita!
ps. minkälaiset reseptit teitä kiinnostaa?
(hirmuisen usein tänne päädytään nimittäin statistiikan mukaan etsimään reseptejä)

9 kommenttia:

  1. omnomnom! näyttääpä (ja kuullostaa!) suussa sulavalta herkulta! minäkin leipoisin kovin mielelläni kakkuja jne. mutta kahteen pekkaan niissä on aika paljo syötävää eikä ihan kerran viikossa viitti kutsua perhettä ja kavereitakaan syömään :)

    ja minua ehdottomasti kiinnostaa herkkureseptit :))

    VastaaPoista
  2. Arkipäivän pelastajaruoat on mun ykköstoive. Sellaiset nopeat ja terveelliset kotiruokareseptit, joilla saa kiireisenäkin päivänä lapsille eteen kunnon ruokaa. Sellaiset on kullanarvoisia, kun pyrin välttämään eineksiä ja toisaalta en jaksaisi aina pyörittää niitä samoja pikareseptejäkään silloin, kun päivän aikataulut uhkaa mennä turhan tiukoiksi.

    VastaaPoista
  3. Minna:

    Kiitos :)

    Jos sinulla on pieniä annosvuokia, reseptin voisi puolittaa ja tehdä ns. fondant tyyppisenä. Eli silloin varmasti kahdelle olisi hyvä. Voitelet ja jauhotat (neljä?) annosvuokaa ja taikinaa niihin. Veikkaan, että paistoaika saattaa olla ihan vähän lyhyempi, siinä 25min.. Ja lusikalla syödään suoraan vuoa'asta.

    VastaaPoista
  4. olipas herkullisen näköinen suklaakakku... Jos vaikka isänpäiväksi tekis :D

    VastaaPoista
  5. Tätä mun täytyy tehdä huomenna! Nam

    VastaaPoista
  6. Oih, nami nami nami... Kiitos, tää resepti lähtee kokeiluun. :D

    VastaaPoista
  7. Keltaisen Huvilan Rouva:

    Meilläkin syödään usein sitä samaa, mutta kiitos ideasta! Jos vaikka muutaman oman vakkarin raapustaisi reseptiksi asti joskus :)

    VastaaPoista
  8. hei kiitos vinkistä, pitääkin kokeilla :)

    VastaaPoista
  9. Kiitos kaikille :) Mitä enemmän tummaa suklaata, sen herkumpaa ;) Minä ainakin käytän koko levyn, mitä sitä säästelemään!

    VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥