lauantai 5. marraskuuta 2011

Keksijuttuja

Makeiden herkkujen ystävänä ja ahkerana leipojana sain mahdollisuuden suorittaa arvonnan yhteistyössä Keksihylly.fi kanssa.
Nyt joku teistä ihanista saa itselleen Keksittyä -kirjan, joka sisältää 40 erilaista innovatiivista ja suussasulavaa reseptiä kekseistä.
***
Arvontaan osallistuaksesi jätä minulle kommentti jouluisesta keksiherkusta, eli miten tarjoat keksejä näin joulunalusaikaan? Voit osallistua joko ihan pienellä vinkillä tai halutessasi jakaa koko reseptin, sana on vapaa.
***
Arvontaan voit osallistua 30.11.11 asti.
Anonyymi - jätäthän nimimerkin tai sähköpostiosoitteen.
Onnea matkaan!

16 kommenttia:

  1. mun ehdoton jouluinen keksisuosikki on aurajuustopiparit. Ai että on hyvää!! Toki näitä keksiherkkuja on vaikka millä mitalla, mutta tämä herkku on kuitenkin kaikista jouluisin.

    VastaaPoista
  2. Joulunalusaikaan tietysti perinteiset joulupiparit ovat suuressa suosiossa. Kaupan hyllyltä suosikiksi on noussut Annas pepparkakor.

    Silloin kun innostun itse leipomaan ihan taikinasta lähtien pipareita niin reseptinä on lapsuudenkodista mukaan lähtenyt ohje:

    Piparkakut
    1,5 lasia siirappia
    1,5 lasia sokeria
    1 tl inkivääriä
    1 tl neilikkaa
    1 tl kanelia
    1 tl pomeranssinkuorta
    300g voita/margariinia
    2 kananmunaa
    1,5 rkl soodaa
    n. 1 kg vehnäjauhoja

    1. Kiehauta voi, sokeri, siirappi ja mausteet kattilassa. Anna jäähtyä.
    2. Sekoita jäähtyneeseen seokseen kananmunat ja vehnäjauhot, joihin olet sekoittanut soodan. Vaivaa tasaiseksi.

    Koska esikoiseni synttärit ovat marraskuun lopulla niin myös muitakin keksejä kuin joulupipareita on juhlapöydässä. Tällä hetkellä lasten suosikkeja leipomisen ja syömisen suhteen ovat ikivanhasta Aku Ankan keittokirjasta löytyvä pikkuleipäohje:
    Millan haarukkaleivät
    (n. 25 kpl)
    Vaikeusaste: helppo
    Valmistusaika: 20 min.

    Milla Magialla ei kauan nokka tuhise, kun hän on jo pyöräyttänyt valmiiksi haarukkaleivät. Haarukalla tehdyin painalluksin somistetut leivät muistuttavat Roopen onnenlanttia.

    Näitä tarvitset
    150 g voita tai margariinia
    1½ dl sokeria
    3 dl vehnäjauhoja
    1½ dl perunajauhoja
    ½ tl leivinjauhetta
    2 rkl kaakaojauhetta

    1. Ota rasva hyvissä ajoin pehmenemään. Hiero rasva ja sokeri vaahdoksi.
    2. Lisää loput aineet taikinakulhoon ja sekoita.
    3. Leivo taikinasta ensin pikkusormesi paksuinen tanko ja leikkaa sitten pieniä pätkiä, joista pyörittelet pikku pyöryköitä.
    4. Nosta pyörykät leivinpaperilla peitetylle pellille ja paina ne litteiksi haarukalla.
    5. Paista pikkuleipiä 175 asteisessa uunissa 8-10 minuuttia.

    VastaaPoista
  3. Tää ei ole oikeastaan keksi mutta keksiherkku. Annans-pepparkaakkoreista tehty suklaa-toffeejäädyke. Törkeen hyvää.

    VastaaPoista
  4. Me leivottiin juuri aivan ihania, jouluisia, puolukka-kaurakeksejä:) Mutta cookiepopsit on myös meillä to do-listalla;niihinhän tulee esim.domino-keksejä ja tuorejuustoa+kuórrutus sulatetusta suklaasta. Se olkoon mun vinkkini:)

    VastaaPoista
  5. Aurajuustopipareilla mennään täälläkin. Maistuu!

    VastaaPoista
  6. Meillä tehdään ruskeita pipareita mahdollisimman paljon erilaisia.

    VastaaPoista
  7. Mun ihan suosikkipipari on piparkakku-muropiparit. Valmista pipar- ja murotainaa,kaulitaan ohueksi ja laitetaan päällekkäin. Rullataan ja leikataan ohuita paloja ja pellille. Helppoa ja hyvää.

    Kaikki makea kyllä toimii :)

    VastaaPoista
  8. Mun ihan suosikkipipari on piparkakku-muropiparit. Valmista pipar- ja murotainaa,kaulitaan ohueksi ja laitetaan päällekkäin. Rullataan ja leikataan ohuita paloja ja pellille. Helppoa ja hyvää.

    Kaikki makea kyllä toimii :)

    VastaaPoista
  9. Joulun alla, glögin tai punaviinin kanssa maistuvat keksit ja juusto. Jo mainittu pipari-aurajuustoyhdistelmä on makoisa, samoin suolaiset pikkukeksit ja niiden päällä mikä tahansa suosikkijuusto: gouda (myös kuminalla maustettuna), manchego, appenzeller, brie jne. Suosimani juustoparatiisi on Hakaniemen hallissa, Lentävä lehmä!

    VastaaPoista
  10. Mä tykkään kaneliässistä näin joulun alla. Ne kuulu uittaa kuumassa glögissä ja sitten suuhun. Simppeli herkku :)

    sini

    VastaaPoista
  11. Itselläni on aikomus tänä jouluna löytää herkullisin resepti gluteenittomista ja laktoosittomista joulupipareista. Myös kokeilemme aina parantaa muitakin jouluisia reseptejä. Perinteiselle maistuvat jouluruuat ovat mieleen. Tietenkin myös juustot, pähkinät, rusinat, viinirypäleet ja viini ovat suosikkeja joulupiparien kanssa.

    Jos arpaonni suosii minua, löytyisi 40 erilaisesta reseptistä varmasti myös innostavia ohjeita meille keliaakikoille. Tietenkin muokattuna gluteniittomiksi. :)

    Oikein mukavia hetkiä sinulle talven ja joulun leivontapäiviin. :)

    VastaaPoista
  12. Lasten koristelemat piparit ja kylmää maitoa. Teen erivärisiä pomadoita pussiin. Näillä lapset taiteilevat mieleisensä kuviot, sitten 'värikynät' jääkaappiin säilytykseen odottamaan seuraavaa piparinleipomiskertaa. Hauskaa ja hyvää!

    VastaaPoista
  13. Herkullinen keksiresepti on;

    1 pkt piparkakkuja
    2 rkl luumumarmeladia

    -Murskaa keksit ja sekoita siihen marmeladi. Levitä seos irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti.

    Täyte;

    3 liivatelehteä
    1 prk mascarpone juustoa
    1 dl luumumarmeladia
    1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
    1-2 riviä valkosuklaata rouhittuna
    1-2 rkl vettä

    -Liivatelehdet isoon kulhoon ja kylmään veteen (n.10 min)
    -Vaahdota vaniljakastike
    -Lisää mascarpone, ja luumumarmeladi
    -Kiheuata vesi ja purista liivatelehdet siihen,
    lisää ohuena nauhana massan joukkoon.
    -rouhi valkosuklaa ja lisää lopuksi

    -Kaada vaahtomassa keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa väh. 6 tuntia, mielellään yön yli.

    -Koristella voi vaikka piparimuruilla tai kermapursotuksilla tai sulalla valkosuklaalla..

    Ihanaa joulunodotusta kaikille. <3

    -Maija.H-

    VastaaPoista
  14. Me ostamme kaupasta valmiin piparkakkutaikinan ja väsäämme erilaisilla muoteilla hauskoja keksejä. :) Päälle tulee sokerikuorrutus antamaan hyvää makua.

    T: Annika
    annika@esajokinen.net
    minut saa parhaiten kiinni sähköpostilla

    VastaaPoista
  15. Aurajuustopiparit kera ompun tai päärynän on kyllä se perinteisin herkku. Tähän malliin sopii vain semmoset "paksut" piparit. Valmispipareista ehdottomasti parhaita ovat Tannisen piparit. Itsetehtyjen pipareiden tunnelma lienee siinä piparitaikinan tuoksussa.

    Mutta asiaan. Olen joskus olosuhteiden pakosta joutunut tekemään makeaa juustokakkua suolakeksipohjalla ja se oli mielestäni hauskaa kontrastinsa vuoksi. Pidän kontrasteista. Tänä vuonna meinasin tehdä kokeiluversion glögijuustokakusta suolakeksipohjalla. :) Olkoot tämä vastaukseni tähän kisaan.

    VastaaPoista
  16. Leivoimme juuri natiaisen kanssa pieniä pyöreitä (halkaisia 3 cm) keksejä piparitaikinasta. Sitten laitetaan kahden keksin väliin sinihometuorejuustoa tyyliin macarones. Jam!

    VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥