sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Kolmannen adventin taatelikakku

Olen saanut käsiini maailman herkuimman taatelikakkureseptin.
Tämä kakku tulee perintönä vanhalta työkaveriltani ja ennenkaikkea hänen mummoltaan, kulkee suvussa nimellä Imatran taatelikakku.
Kiitos ystävälleni ja hänen mummolleen myös julkaisuluvasta!
Googlettamalla en nimittäin löytänyt samoja mittasuhteita..

Imatran taatelikakku

1½ kahvikuppia vettä
1 levy taatelia

-keitä nämä massaksi

-Lisää massaan 150g voita

-Sitten lisää:
2 kahvikuppia sokeria
2 kananmunaa
½ dl kermaa
3 kahvikuppia vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria

Paista 175 c noin tunti jauhotetussa vuoassa.


ps. tässä reseptissä yksi kahvikuppi vastaa noin 2,5 dl

2 kommenttia:

  1. Aika läheltä liippaa mun taatelimuffinssi ohje (jonka tietysti voi kakuksikksin tehdä). Miehen mielestä ovat parhaita muffinsseja mitä on ikinä syönyt. Perinteeksi on jäänyt niitä leipoa, vaikka muuten ei pipareita lukuun ottamatta perinteiset juoluleipomukset uppoa väkeen.

    VastaaPoista
  2. Amalia:

    Tuo muffinssi-ideahan on ihan huippu! Kuinka en ollutkaan tullut ajatelleeksi sitä. Joulun kahvipöytään, ihanalla valkoisella kuorrutuksella ja vaikka piparimuruja koristeeksi :)

    VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥