perjantai 20. tammikuuta 2012

Voisarvet

n. 16 kpl

1 prk kermaviiliä
30g hiivaa
1 muna
1 tl suolaa
n. 6dl vehnäjauhoja
100g voita

Liota hiiva lämpimään kermaviiliin, lisää muut aineet järjestyksessä. Voin tulee olla pehmeää, mutta ei sulaa.
Alusta taikina ja anna kohota. Kohottamisen kanssa ei kannata hätäillä.

Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse molemmista n. 40cm halkaisijaltaan oleva ympyrä. Jaa ympyrät kahdeksaan osaan. Jos haluat isompia voisarvia, jaa ympyrät vain neljään osaan.
Rullaa kolmiot leveästä kapeaan päähän ja taivuta sarvimaisiksi. Taas kohotellaan puolisen tuntia.
Voitele vielä munalla ja ripottele pinnalle siemeniä.

225c ja n. 15 min.

8 kommenttia:

  1. herkullisen näköisiä, kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  2. Näitä on pakko kokeilla, utelua vielä että mitä siemeniä kannattaa laittaa ? :)

    VastaaPoista
  3. annukka:

    hyviä olivatkin, nyt vaan leipomaan :) kannattaa vaikka tehdä sellanen satsi, että saat puolet pakkaseen ja sitten joku ilta pulkkamäen jälkeen sulattaa ja syö kaakaon ja hillon kera <3

    anonyymi:

    minulla oli kaapissa joku go greenin salaattisiemensekoitus, mutta oikeastaan mitkä tahansa siemenet käyvät jos vaan kaapista löytyy :) jos kauppaan menet, erikseen hankkimaan, niin osta lemppareitasi! voisin kuvitella, että esim unikonsiemenet tuovat kivaa näköä ja makua.

    VastaaPoista
  4. annukka:

    hyviä olivatkin, nyt vaan leipomaan :) kannattaa vaikka tehdä sellanen satsi, että saat puolet pakkaseen ja sitten joku ilta pulkkamäen jälkeen sulattaa ja syö kaakaon ja hillon kera <3

    anonyymi:

    minulla oli kaapissa joku go greenin salaattisiemensekoitus, mutta oikeastaan mitkä tahansa siemenet käyvät jos vaan kaapista löytyy :) jos kauppaan menet, erikseen hankkimaan, niin osta lemppareitasi! voisin kuvitella, että esim unikonsiemenet tuovat kivaa näköä ja makua.

    VastaaPoista
  5. Oli pakko tehdä, kun jotain hyvää teki mieli ja kaapista löytyi yks kermaviili. Nyt on taikina kohoamassa. :P

    VastaaPoista
  6. Eilen kokeilin tätä siun ohjetta :)
    Tein kaksinkertaisen taikinan ja laitoin osaan täytteeksi kinkku ja osaan juustoa :) Sit myös tein semmoisia johon en laittanut täytettä ollenkaan. Kaikista tuli todella hyviä.
    Ajattelin tehdä näitä sit maaliskuussa lapsien synttäreille.
    Kiitos oikein paljon ohjeesta :)

    VastaaPoista
  7. Jo toinen blogi tälle aamua missä on ensimmäisenä sarvia, mun on varmaan kohta pakko niitä tehä :D
    Ihanaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
  8. Kirva:

    Hyviä ja helppoja :) Kermaviilin voi aina korvata vaikka 2dl nesteellä, jotenkin se vaan tuntui sopivan tähän hyvin :)

    Enkeli fani:

    Kiva, että onnistui! On mukava saada palautetta! Täytyykin kokeilla joskus noita täytettyjä versioita, kiitos ideasta.

    Hannele:

    Ihanaa viikkoa sinullekin! Se on merkki, jos ohjeita tulee vastaan ja kaapista löytyy ainekset ;)

    VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥