tiistai 28. helmikuuta 2012

ImetysjuttujaVauva rinnalla syömässä on niin hento ja herkkä asia <3 Vähänkuin nuo viimekesän ajatuksenkevyet hahtuvat.

Olen imettänyt molempia isoja noin vuoden ikäisiksi saakka. Välillä hammasta purren, useimmiten iloiten.

Omat haasteensa toi Nopsterin allergiat, joista merkittävin oli imetysaikaan maitoproteiini. Minäkin diettasin, huh! Miettikää sitä jälleennäkemisen riemua, kun vajaa vuoden jälkeen sain syödä taas juustoa!

Olen jokaista imettänyt ns. lapsentahtisesti. Ei tuntiaikatauluja tai muitakaan. Joskus se on jopa tarkoittanut: ei tuttia. Minä olin se tutti.

Tälläkin kertaa mennään lapsentahtisesti, Pienimmän aikataulujen mukaan. No vähän äidinkin tuossa viime viikolla, sillä päälle pamahti elämäni ensimmäinen rintatulehdus. Voi video! En muista aikuisiälläni olleeni koskaan NIIN kipeä. Kuumetta parhaimmillaan melkein neljäkymmentä ja karmea olo. Imettää piti, vaikka sattuu.
Nauti siinä sitten..

Pienin ainakin nautti. Saa vain olla, äiti makaa lahnana vieressä ja maitoa melkein väkisin naamariin. Ja tuttinakin se on! Mahtia!

No siitä nukkumisesta.. Itsehän sain antibioottikuurin ja Pienin siis tavallaan kanssa. Ei nukuta. Ei tippaakaan. Mutta kyllä tää tästä, ihan pian. Muutama päivä kuuria jäljellä. Ja d-vitamiinin seassa on jo valmiiksi maitohappobakteereja. Loistava keksintö.

Imetysvaatteena olen kokenut kätevimmäksi tavallisen spagettiolkaitopin. Siihen neule tms päälle, paita kuitenkin mielummin, ei takki tai huppari. Pienimmän ruokkiminen käy kätevästi kahden paidan välistä. On niitä varsinaisia imetyspaitojakin joskus kokeiltu, itseasiassa esikoisen kanssa. Boob-merkkinen valikoitui suosikiksi samalla kun h&m jäi kaapin perälle käyttämättä.

Kertokaahan omia imetyskokemuksia/tarinoita/ongelmia-ratkaisuja? Näistä saa aina hyviä vinkkejä!


Lapsentahtisesta imetyksestä saat lisätietoa esimerkiksi TÄÄLTÄ. Minulle siellä oli sekä uutta, että ennestään tuttua juttua, suosittelen, jos aihe kiinnostaa.

6 kommenttia:

 1. Tässä imettäessä kirjoitan ;) Lapsentahtisesti täälläkin aina menty, niin myös tämän pikkunelosen kohdalla...ei aikarajoja tms.

  Miten teillä oirehti tuo maitoproteiini-allergia, ja todennettiinko vain karsimalla kaikki maitotuotteet sun ruokavaliosta, oliko teillä muita allergioita lisänä? Anteeksi kyselytulva :) Kiinnostaisi nämä jutut. Meillä kärsitty kovasti mahavaivoista ja olen omia syömisiäni tarkkaillut..olen alkanut itse allergiaa epäillä, mahavaivoja, kovasti puklaillaan ja eilen lehahti posket. Olisin tosi iloinen jos jaksaisit kertoa teidän kokemuksista :)

  VastaaPoista
 2. Ida-Antonia:

  Meillähän tuo maitoallergia oli siitä helppo todeta, että poika reagoi ihollaan. Suolistolla reagoija on haasteellisempaa ja reaktiot viivästyneitä joskus.

  Huudot alkoivat oikeastaan vastasyntyneenä. Iho oli joka taipeesta auki. Hiuksia piti leikata, kun hautoi. Atooppinen iho reagoi tosi voimakkaasti, koko kasvot olivat aina punaiset ja rohtuneet. Päässä hirveästi karstaa, joka ei lähtenyt millään ja lopulta iho oli siinä kunnossa, että valui lihasnestettä. Ei auttaneet kortisonitkaan.

  Iholääkärille mentiin yksityiselle, josta saatiin samantien lähete iho- ja allergiasairaalaan osastolle testeihin. Siellä sitten todettiin.

  Itse en osannut lainkaan silloin epäillä allergiaa. Mietittiin vaan, että atopiaa pelkästään. Itseinho oli ihan valtava, olin tehnyt vääriä ratkaisuja ja lapseni kärsi. Ihan pieni. Ikää oli silloin noin 6kk.

  Nykyisin sitä melkein osaa jo katsoa lapsesta, onko se allerginen. Siis näistä iholapsista. Se ihottuma on jotenkin aina samannäköistä ja samoissa paikoissa.

  Tsemppiä ihan tosi paljon tuohon suohon <3 Toivottavasti vältytte allergioilta!

  Äläkä yhtään epäile viedä lääkäriin testeihin. Julkisella puolella ei oikein pääse, mutta yksityinen avaa ovia.

  VastaaPoista
 3. Mä olen päätynyt samaan paitaratkaisuun, tavispaitoja päällekäin. Imetyspaidat on aika vähällä käytöllä.

  Imetysvälejä ei puoleen vuoteen katottu kellosta, nyt yritän vähän laittaa ruokailun yhteyteen myös ton juomapuolen, kun alkaa olla jo isompi ja kiinteitä menee kivasti. Yöimetys edelleen ihan liian tiheästi..

  Rintatulehdus on järkky tauti, mulla on kerran päässyt se pahasti, sen jälkeen on onneksi saanut menemään ohi alkuoireet huomattuani.

  Iloista alkukevättä ;)

  VastaaPoista
 4. Kiitos kovasti kun jaksoit teidä kokemuksista kertoa. Noista iho-oireista aloin itsekin epäillä allergiaa, nyt olen ollut itse viikon maidottomalla dietille ja oireet vähentyneet..saas nähdä. Mutta kiitos kovasti, sun kokemuksista oli kovastikin apua omien pähkäilyjen kanssa. Joo ja yksityiselle ehdottomasti, jollei julkiselta puolelta apua löydy.

  VastaaPoista
 5. Lyhyesti; olen imettànyt 14 kk ja nuorimmaista 9kk ja imetys on ollut elàmàni antoisin asia. Onneksi sinnittelin, alku kun oli todella hankalaa!

  VastaaPoista
 6. Meillä alku oli todella hankala, lapsi joutui keskolaan kahden päivän ikäisenä. Äiti stressaantui, vauva ei ollut vierihoidossa muutamaan päivään ja maidoneritys lopahti. Pumppasin yötä päivää jopa kovassa kuumeessa ja kotiin kun päästiin kymmenen päivän kuluttua, alkoi imetys vasta onnistua. Täysimetykseen emme kuitenkaan ole päässeet, mutta 80 prosenttiseen. Sekin tekee mut tosi onnelliseksi. ;) Kova työ siis palkittiin.

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥