perjantai 11. toukokuuta 2012

Istutuksia

Ensimmäiset kevätistutukset on nyt tehty. Vai saisiko näitä sanoa jo kesäkukiksi?

No helmililjat on ainakin keväisiä, edellisvuoden sipulit versovat jo varjon puolella kukkapenkissä. Auringossa on krookukset jo kukkineet.

Lokakuussa ensin kylppäriin tuoksukynttilöineen, sitten eteisen puksipuun viereen siirretty lyhty on päässyt pihalle.

Kyllä mä tykkään kynttilänvalosta vieläkin. Monesti iltaisin vielä palaa vaniljantuoksuisia kynttilöitä hämärässä  muistuttamassa siitä, että on mahdollisuus rentoutua hetken kun talo on hiljainen (paitsi lätkäiltoina.. silloin röhnötetään sohvalla ja raavitaan kinttuja).
Helmililjat on olleet jo kuukauden pihalla, heräteostos ruokakaupasta ja kivasti on kestänyt. Nämäkin sipulit kaivan kukkapenkkiin kukittuaan. Sinne hyasinttien ja muiden sipulikukkien viereen.


Vuosia sitten vanhaan kotiin tuotu lyhty sai osumaa viimetalven pakkasilla. Meillä mittari näytti parhaimmillaan jo -33 astetta pakkasta, hrr..

No sehän on selvää, että kaikki tavarat ei sitä kestä ja niin tästäkin hajosi kansi. No kansi pois ja kukat sisään, kierrätystä parhaimmillaan!

Me ollaan vietetty nyt kohta viikko Nopsterin kanssa koppihoidossa, ei pääse ulos, ei eskariin. Karsea koivupöly. Sen verran sai käydä, että salaisuudet tuli valmiiksi. Silti silmät turposi melkein umpeen.
Tänään on sadepäivä. Sain riipastua eilen illalla lannoitteet säkistä nurmikolle, se ilahduttaa. Nyt vielä siemeniä lisää ja sinnetänne multaa. Taas lannoitetta ennen seuraavaa sadetta. Mustahan tulee oikein viherpiipertäjä hei!

Onko teillä keväthommat ja kylvöt jo suoritettu? Mites kukat, mitä puskia pitää olla?

Ovessa roikkuva ihana kranssi on ehkä vähän jouluinen.. Ehkä sitäkin saisi jollain tuunattua?

Ja hei, jos luulette, etten ole huomannut, niin ilahduttaa myös uudet lukijat! Tervetuloa <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kivasta viestistä ♥