keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Pakastaja-Elvi

Luomuruoka, lähiruoka, reilusti ja eettisesti tuotettu.. Kaikki nuo edellämainitut ovat hurjan tärkeitä meidän perheelle. Jopa se ärrimörri perussuomalainen Muru pyrkii kaupassa valitsemaan luomua. ..enkä ole edes uhkaillut :)

Nyt jo kolmannen kerran peräkkäin sain soiton lihantuottajalta, että mansikit on lähdössä teuraaksi, paljon laitetaan? Keräsin kasaan useamman tilauksen ja sain samaan rahaan kuljetuksen kotiin. No olihan sitä loppupeleissä melkein 100kg nautaa meidän eteisessä hetkellisesti..

Suosittelen lämpimästi keräämään ns. ruokapiiriä, jos tällainen vaihtoehto kiinnostaa.

Täytyy myöntää, että ihan yhtä loistava vaihtoehto on ajaa suoraan tuottajalle noutamaan oma lihansa, lähellä kuitenkin. Samalla hän kertoo periaatteistaan, sekä esittelee vaikkapa lapsille eläimiä. Meillä muistetaan edelleen, että "sitten se kuolee ja me syödään se".

Ei ehkä ihan paras vaihtoehto kovin herkille lapsille, sillä voihan tässä olla sekin vaihtoehto, että lapsi kieltäytyy syömästä lihaa sen jälkeen.
Eläimet teurastetaan vain muutama tunti aikaisemmin, kuin päätyy kuluttajalle lihoiksi. Tällöin mm. jauheliha on niin tuoretta, että sen voi tarjoilla kasarityyliin tartarina.

Itse kuitenkin vietin eilisen illan kuten Pakastava-Elvi Risto Räppääjässä, pussitin ja pakastin.

Jauheliha on nyt 300-500g mututuntuma pakkauksissa litistettynä syväjäässä. Kokoliha raakakypsyy vielä noin kaksi viikkoa jääkaapissa ennen pakastusta.

Olisihan tuossa voinut vaakaakin käyttää, mutta 1,2kg vakuumit oli suht helppo jakaa vain kolmeen osaan.

Nyt on taas noin vuoden lihat ostettu kerralla, kauppakassit kevenee kummasti! Toki tämän lisäksi meillä syödään paljon kalaa ja broiskua. Kesäisin luonnonkalaa mahdollisuuksien mukaan.

Lisäksi onnea on asua lähellä kahta suoramyyntitilaa, joista mm. kananmunat ja viljat voi käydä romanttisesti ajatellen kesäaamuna ostamassa pienen korin kera.

Todellisuus taitaa kuitenkin olla se S-market..

Onko teillä käytössä ruokapiirejä tai vastaavia kimppatilauksia?

7 kommenttia:

 1. Hyvä idea :) Meillä käytetään hirvenlihaa jonkun verran, niin jauhelihan kuin käristyksen muodossakin. Minkälainen kilohinta oli noilla? :)

  VastaaPoista
 2. Tanja:

  Näillä oli kilohinta 15,49e.
  Samalla hinnalla tulee niin sisäfile, kuin jauheliha tai paistikin.

  VastaaPoista
 3. Jep ruokapiiristä olen ryynit ja juurekset sekä herneet tilannut. Ja maito haetaan tilalta. Tuo lihatilan löytäminen ois ihan helmee!

  VastaaPoista
 4. Pakko kysyä uteliaisuudesta, että minkä kokoisen sisäfileen saitte? ;)
  T: H

  VastaaPoista
 5. Outi:

  Missäpäin asut? Voin antaa vinkkiä täältä etelästä :)

  H:

  Minä en ottanut tällä kertaa peruspakettia, joten selittynee sillä :) Herkkupaketti ja yhteensä kg sisäfilettä. Loput ulkoa ja jauhista.

  VastaaPoista
 6. Jee vinkkejä todellakin otan vastaan innolla. Asun Vantaalla.

  VastaaPoista
 7. Outi:

  laitan sinulle jossain välissä sähköpostia asian tiimoilta :)

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥