perjantai 29. kesäkuuta 2012

Joka ilta, kun Pienin sammuu..Kertokaapa minulle nyt viisaammat näistä unipusseista, kiitos.


*Onko tässä ideana se, että on samalla niinkuin peitto?
*Laitetaanko tänne jotain alle?
*Miten tämä puetaan?
*Saako sen auki tuolta alhaalta aina?

Olen ihastellut tätä Silverjunglen unipussia, mutten vielä tilannut.
Vielä, kolmannenkaan lapsen kohdalla en tiedä, mikä juttu tämä on.
Oli miten oli, aika ihana.. Luulen, että me tarvitaan tämä <3

(sisältää mainoslinkin)

10 kommenttia:

 1. Se mitä unipussin alle puetaan riippuu lapsesta, huoneen lämpötilasta sekä pussin paksuudesta. Pussi on peitto/makuupussi, eli sen päälle ei ole tarkoitus enää laittaa peittoa. Pusseja on paljon erilaisia (mm. sulkemissysteemi) sekä eri paksuisia.

  Pussin alle voi laittaa vauvalle/lapselle esimerkiksi lyhyt- tai pitkähihaisen bodyn. Jos on ohut pussi tai lämpimästä tykkäävä lapsi niin terällisen yöpuvunkin. Eli tarpeen mukaan.

  Kaiki lapset eivät tykkää nukkua pussissa, meillä tyttö nukkui pussissa mutta toiseen raunaan piti jättää pieni aukko mistä hän sai jalan työnnettyä ulos. Hänellä ei yleensä ollut muuta kuin vaippa päällä ja hänellä on ollut kaksi eri paksuista pussia.

  Mielestäni pusseja käytetään muualla maailmassa paljon enemmän kuin Suomessa, jossa pussit ovat yleistyneet vasta viime vuosina. Jossain maissa jopa suositellaan pussia ettei lapsi vahingossakaan tukehdu peittoon (en ole kyllä ikinä kuullut että kukaan vauva tukehtuisi peittoonsa). Mielestäni pussi on kätevä jos lapsi siitä tykkää, se on myös helppo ottaa kesäreissuille mukaan niin ei tarvitse erikseen vauvan petivaatteita pähkäillä.

  Isommille lapsille on myös saatavana Snuggle Sack:ejä jotka ovat ikäänkuin makuupusseja mutta ihan tavallisiin kotioloihin :)

  VastaaPoista
 2. Niin. Ja piti vilä lisätä että pusseissa tosiaan vaihtelee se miten ne avataan ja suljetaan.

  Itse koin parhaimmaksi vaihtoehdoksi mallin missä vetoketju kiertää pussin alhaalta ja molemmilla olilla on nepparit. Pussin pystyy siis avaamaan ikäänkuin kirjan. Tälläin pussi on helppo pukea sekä riisua ja nukkuvallekin vauvalle pystyy vaikka tarvittaessa helposti vaihtamaan vaipan.

  VastaaPoista
 3. Anana sanoikin jo kaiken tarpeellisen :)
  Meillä esikon aikana en tiennytkään unipusseista, toiselle ostin, mutta ei tuo siitä perustanut ollenkaan. Huusi vaan, kun ei saanut päältään potkittua pois. Vielä tänäkin päivänä molemmat nukkuu mieluiten ilman peittoa tai mitään turhaa päällä, siinä missä äiti käpertyy mieluiten kymmenen viltin alle :D Sellasia noi lapset on :)
  Käteviä nuo unipussit kyllä, jos lapsi vaan viihtyy :)

  VastaaPoista
 4. Rauhottaa lasta srkä pitää "pyörivät" lapset lämpinä. Todella fiksu ja toimiva juttu :) p.s:ihana blogi Nelli

  VastaaPoista
 5. anana:

  Pienin nukkuu ilman peittoa niin, että tyyny on selän takana ja peitto rullattuna puoliksi naamanpäälle etupuolelle :) näin siis eka unipätkä omassa sängyssä..

  se unipussi voisi kyllä olla kätevä, kun ei peittoa riitä. vieressä nukkuu mun peiton alla.

  joskus jostain luin joskus, että sukat tuovat vauvalle turvallisuuden tunteen/rauhoittaa illalla, ehkä siis tämäkin :)

  kiitos huipputyhjentävästä vastauksesta!

  nanne:

  toivottavasti meillä tykkää :) päätin just, että tilaan tämän :D

  mä olen kanssa vilukissa, mutta nuo isot ipanat nukkuvat mielellään ilman vaatteita ja peittoja.

  VastaaPoista
 6. Nelli:

  kiitos :)
  näin paljon puolestapuhujia vakuuttaa minut entistä enemmän.
  täytyykin muistaa laittaa sitten kokemuksia käytännössä.

  VastaaPoista
 7. Meidän lapset on nukkuneet pienenä unipussissa - se oli mielestäni kätevä koska pysyi lämpöisesti päällä (toisin kuin peitot) ja tietyssä iässä myös esti pinniksestä pois kiipeämisen (ei kuulemma toimi kaikilla, hih!)

  Erilaiset unipussit ja vastaavat systeemit on tosi suosittuja esim. täällä Australiassa, jossa useimmat talot ovat talviöisin tosi kylmiä, sillä tavalla pikkuiset saadaan varmasti pysymään lämpiminä läpi yön. :)

  VastaaPoista
 8. Meille tuli paljon ohuempi, lundmyrin :) se mahtuu edelleen (1v3kk), se on niinkuin mekkoyöpaita missä on kiristys helmassa. Sopivan ohut meille. Eka vauva oli ihan piilossa, ja nyt taaperon kanssa se on mekkona :)

  VastaaPoista
 9. Tuossa onkin jo aikasemmissa kommenteissa kaikki kohdat kayta melkein lapi. Englannissa ei useissa kodeissa talvellakaan pideta lammitysta koko ajan paalla (varsinkaan oiseen aikaan) ja noita unipusseja kaytetaan vauvoilla hyvinkin paljon - peitto saattaa lahtea yolla poissa paalta ja sillonhan se tulee kylma. Meilla ei poika oikein koskaan siita tykannyt, niin tuli hyvin vaha sita kaytettyakin sitten. Suosittelen kylla sen kokeilemista.

  VastaaPoista
 10. Sarita:

  Veikkaan, että kiipeilyestoa tarvitsee vielä.. :D

  Kippuralla:

  Täytyykin googlettaa tuo lundmyr! kiitos vinkistä.

  Mama D:

  Hui, minä vilukissana en siellä pärjäisi! Onneksi joku fiksu on keksinyt tällaisen :)
  Pitääkin hakea tilaus jo tällä viikolla heidän kaupastaan! ..vaikka sää näyttäisi suosivan hetkellisesti..

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥