perjantai 20. heinäkuuta 2012

Focaccia

Saatiin tänään ihan huippukivaa lounasseuraa, kun ystäväni lapsineen kävi kylässä.

Meillä on ihan samanikäiset lapset, siis ihan! Esikoiset, tulevat koululaiset ovat samassa kuussa syntyneet, sattumalta vielä samannimiset. Sitten tytöt vielä, kävipä hassu juttu, sillä odotettiin tällä kertaa tammikuun haikaraa. (joojoo, mä tiedän, että haikara ei tuo niitä, ne haetaan tietty sairaalasta) Niillä ei sentään samoja nimiä ole, mutta jutut menee yhteen. Ne on NIIN neljävuotiaita.

Lounaaksi syötiin yksikätisen sosekeittoa ja keiton kaveriksi pyöräytin vielä focacciaa, taas Belle Baien -blogissa vierailleena.

Nojoo, pyöräytin pikaisesti.. Onkohan meidän vaunuissa vielä taikinaa?

Focaccia

25g tuorehiivaa
3dl vettä
½dl oliiviöljyä
2rkl juoksevaa hunajaa
1rkl sormisuolaa
n. 8dl vehnäjauhoja

oliiviöljyä pintaan ja pellille, sekä sormisuolaa ja muita makoisia mausteita. Mausteet poimin tämänkesäisestä keittiöpuutarhasta, mä niin tykkään siitä!

Kaikki sekaisin suurinpiirtein tuossa järjestyksessä, muutama kohotus, mausteet ja uuniin. Tarkemmat ohjeet löydät yllämainitusta blogista, suosittelen vilkaisemaan muitakin ohjeita.

Parasta leipää pitkään aikaan, ei muuten edes meidän lähileipomo pärjää tälle.

Koneellinen tiskiä on vain merkki onnistuneesta päivästä <3

3 kommenttia:

  1. Oi, oi focaccia on niin hyvää ohjeitakin on monenlaisia, taidankin tehdä huomenna focacciaa niillä aineilla mitä kaapista löytyy ja yrttejä omasta maasta:) Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Kiitti muistutuksesta, toi on hyvää! En ookaan pitkään aikaan muistanut tehdä! :)

    VastaaPoista
  3. Hanna:

    Mä tein vasta ensimmäistä kertaa, miksi ihmeessä?!
    Siis niin hyvää!

    JOnna:

    eipä kestä :)
    tämä jää kyllä vakiokamaksi!

    VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥