torstai 27. syyskuuta 2012

Ei voi sattua, kun ei tule verta?

Oli synkkä ja myrskyinen perjantai-ilta.. No oli, ihan oikeasti! Ja minä päätin lähteä lenkille. Olin kerrankin muistanut syödä päivän aikana hyvin, niin että oli energiaa ja itseasiassa ei juurikaan väsyttänyt. Päinvastoin! Oikein kihisin ylimääräistä voimaa ja johonkin se oli purettava.

Murulta pieni avustus juoksumusiikin listan teossa (uusia biisejä) ja vermeet päälle. Ei ole huonoja juoksukelejä, on vain huonoja varusteita.

Ajoin autolla paikallisen urheilukentän reunalle, josta bongasin käynnissä olevan futismatsin. Mietin itsekseni, että kyllä noiden täytyy olla hulluja, kun juoksevat tässä säässä. Öh.. siis mitä?

Urheilukenttä oli suljettu, valotkin sulki. Mutta hyvä musiikki sai askeleen tuntumaan kevyeltä ja niin sitä mentiin sen seitsemän kilometriä. On muuten aika monta kierrosta.

Missään välissä ei askel livennyt, mutta ilmeisesti märkä pinta vaikutti jollain tasolla, nimittäin sunnuntain aamukävelylenkillä ei paljon tehnyt mieli kävellä. Itseasiassa sattu niinmaanpirusti, että hiki puski.

Viikon kärvistelin kipuineni, arvaatkaa vaan tekikö kahdeksankiloisen vauvan muskari muuten höpöä, kunnes keksin kinesioteippauksen. Muutaman kyselyn jälkeen muistin, että serkkuni on valmistunut juuri fyssariksi, joten yhteys sinne ja apu oli taattu.

Nyt kinttua koristaa vauhtiraita puolesta säärestä puoleenreiteen. Koristaa, mutta eipä satu. Ähäkutti!

Kinesioteippaus on monikäyttöinen teippausmenetelmä esimerkiksi erilaisten tuki- ja liikuntaelimistön ongelmien hoidon osana. Onko kinesioteippaus tuttu juttu? Lisätietoja löytyy TÄÄLTÄ. Ainakin mulla auttoi!

7 kommenttia:

 1. Liikunta voi olla joskus vaarallista ;)
  Mihinhän se teippi pitäis pistää että auttais näihin raskausajan liitoskipuihin :D :D

  VastaaPoista
 2. Mari:

  Näemmä!
  Jos tuota ensin lantion ympäri ja siten vielä toinen edestä taakse.. :D

  VastaaPoista
 3. Teipin poistaminen saattais olla hieman kivuliasta. Auts! :D

  VastaaPoista
 4. Kinesioteippaus on oikeasti tosi tehokasta, omiin liitoskipuihin ainakin auttoi kun teipattiin pakara( siitä niin; pyllyn)vaon päältä. Se kummasti kasaa löysemmätkin paikat:)

  VastaaPoista
 5. Tiitiäinen: Siis mahtavaa! Olen menossa huomenna teippauttamaan selkääni. Jospa saisin samalla apua liitoskipuihinkin. Pitääpä vinkata!

  VastaaPoista
 6. Mari:

  Nojoo :) Jos tämän poistaminen tuo jo vedet silmiin, voin vaan kuvitella :D

  Toisaalta samaan rahaan saisi vahauksen?

  Kerrohan sitten, jos kysyt tuota Tiitiäisen ehdottamaa teippausta, että miten auttoi :)

  Tiitiäinen:

  Oi, loistavaa! Se siis ihan oikeasti toimii myös siihen. Kiva kuulla, että olet saanut avun.

  VastaaPoista
 7. Kommentoin tähän näin jälkijunassa. Mulla ei tämän tekstin ilmestyessä ollut vielä mitään käsitystä kinesioteippauksesta, mutta nytpä on. Viime sunnuntaina alkoi yhtäkkiä särkeä olkapäätä, ja se pysyi aika vakaana tiistai-iltaan asti, jolloin paheni niin, että piti ottaa särkylääkettä, jotta sain nukuttua. Keskiviikkona kävin työterveyslääkärillä, joka totesi, että olkapään kolmesta keskeisestä kiertäjälihaksesta on kaksi täysin lukossa, kuulemma tyypillistä toimistotyöläisille. Jos jatkuu pitempään, saattaa aiheuttaa jonkin tulehduksen, en muista minkä. Sain siis vahvan särkylääkekuurin, ja kävin heti perään fysioterapeutilla. Se teippasi olkapään, antoi jumppaohjeet ja määräyksen esimiehelle hommata mulle toisenlainen hiiri. Ensimmäisen vuorokauden aikana ei ollut mitään iloa kummastakaan, nyt särkylääkkeet ja mobilat on helpottanut niin, että olo ei ole koko aikaa tuskaisa, ainoastaan tietyt liikkeet(kuten hengittäminen syvään) on lamaannuttavia. Teipistä sen sijaan ei tunnu olevan mitään iloa, päin vastoin, iho sen alla kutiaa ihan sietämättömästi. Ajattelin siis ottaa sen pois jo nyt kahden vuorokauden jälkeen.

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥