sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Omenamarenkipiirakka

Omenamarenkipiirakka:

Pilko litran verran omenakuutioita. Saa olla kuorineen tai ilman, makukysymys. Kuumenna niitä hetken vesitilkan (n.1dl) kanssa kattilassa, että pehmenevät.

Lisää kattilaan 2 rkl voita, 2 rkl fariinisokeria ja kanelia. Omaani laitoin vielä 1dl rusinoita.

Sekoittele ja anna maustua. Jäähdytä seos.

Tämä menee muuten ihan hillonakin tähän asti (vinkvink).

Valmista taikina. Vatkaa 150g voita ja 1 dl sokeria vaahdoksi. Lisää yksi kananmuna voimakkaasti vatkaten.

Lisää 2 dl kaurahiutaleita, 2 dl vehnäjauhoja, 1,5 tl leivinjauhetta ja 2dl kermaa seokseen.

Älä enää vatkaa, ettei takinaan tule sitkoa. Sekoita.

Kaada taikina uunivuokaan, johon olet laittanut leivinpaperin pohjalle ja reunoille. Lisää omenaseos.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa  45 min.


Valmista marenki. Vatkaa 4 valkuaista, sekä 2dl sokeria kovaksi vaahdoksi.

Lusikoi marenkitaikina kypsän piirakan päälle ja paista vielä 220 asteessa kunnes marenki saa hieman väriä. Noin 10 min.

Herkuttele!

(alkuperäinen ohje kotivinkki)


3 kommenttia:

  1. Anoppi toikin eilen pussillisen omppuja, joten tätä täytyy kyllä testata! Ihanalta näyttää :)!

    VastaaPoista
  2. Minkä kokoinen vuoka/pelti? :)

    VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥