perjantai 14. syyskuuta 2012

Pähkinäinen halloumi-couscoussalaatti ja höpinää


Ihan ekaksi muistutan, että on vielä pari päivää aikaa osallistua me&i:n kanssa järjestämääni kilpailuun, jossa voi voittaa ihan minkä pipon vaan! Äkkiä vaan sivupalkkiin klikkailemaan!

Me ollaan yhden äitiporukan kanssa puhuttu kaupassakäynnistä ja kaikesta oikeastaan siihen liittyvästä ja jäin pohtimaan tuossa yksi päivä, että miten te käytte kaupassa? Tuleeko kaikki ostettettua tyyliin samalla reissulla isosta automarketista, vai pompitteko jonkun tietyn tuotteen vuoksi eri kaupoissa? Vaikka että limut lidlistä, porkkanat s-marketista jne. Kun jotenkin tuntuu, että jos käy vaan yhdessä kaupassa, oli se nyt vaikka iso automarket, niin aina kaikkea ei kuitenkaan saa saman katon alta niinkuin haluaisi ja sitten kaahataan pieneen kivijalkamyymälään seuraavaksi.

Kaikkea mä mietinkin!

Mutta sitten siihen salaatin reseptiin, jota varmaan jo odotitte:

Pähkinäinen halloumi-couscoussalaatti (pippurimylly -blogista muunnellen jääkaappiin sopivaksi)

3 dl couscousta
5 aurinkokkuivattua tomaattia ja hieman niiden öljyä
1tl sambal oelek -tahnaa
3 rkl sitruunamehua
mustapippuria ja kuivattua minttua

1pkt halloumia
1 rs babypinaattia
1 punainen paprika
pieni punasipuli
muutama kuivattu pehmeä viikuna
pussillinen cashew-pähkinöitä

Keitä couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta valmis couscous tomaattien öljyllä, chilitahnalla, sitruunamehulla, pippurilla ja mintulla. Tähän väliin korostan maistelua. Ehdottoman tärkeää, että couscous saadaan herkulliseksi ja maistuvaksi.
Pilko mukaan aurinkokuivatut tomaatit. Leikkaa juusto ohuiksi siivuiksi ja paista molemmin puolin kauniin väriseksi. Voit pilkkoa kypsenetyt halloumit vielä salaattiin sopiviksi suupaloiksi, esim yksi siivu neljään osaan. Huuhtele ja revi pinaatti. Meillä lapset huuhtelivat ja poistivat pinaateista ainoastaan hännät, muuten laitoin kokonaisena. Paloittele paprika ja punasipuli. Pilko vielä viikunat ja paahda pähkinät kuivalla pannulla. Sekoita kaikki ainekset salaatiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kivasta viestistä ♥