maanantai 15. lokakuuta 2012

pre.

Nämä kuvat on jo syyskuussa otettuja, meillä leivottiin silloin ensimmäiset piparit. Ehkä hieman aikaisessa, täytyy myöntää.. Mutta ihan mielettömän herkullinen tuoksu siitä levisi ja olihan se juuri uunista otettu leivonnainen, vielä pehmeä, jo kokemus itsessään.

Pikkuhiljaa sitä kuitenkin alkaa ajatukset siirtymään jouluun. Meidänhän piti viimevuonna lähteä paatille valmiisiin pöytiin, mutta homma peruuntui sen raskausmyrkytyksen takia. No, tänä vuonna ollaan mietitty, että kokeilisi uudelleen.

Oletteko viettäneet joulua jossain hotellissa/laivalla/mökkilomalla/tms..? Erinäiset vinkit kyllä kiinnostaisi!


Toisaalta ajatukset karkaa myös aattoiltaan. Kuinka kävelimme Murun kanssa ihan kahdestaan (Pienin vielä masussa) naapuruston autioita kävelyteitä ennen joulusaunaa. Vilkuilimme ohimennen ihmisten koteihin ja jouluihin.

Perheet istuivat joulupöydissä, toisilla oli jo syöty. Kuusen alla lahjoja. Kolme joulupukkia matkalla. Tässä vaiheessa olin erittäin tyytyväinen, että lapset eivät olleet mukana! Tänä vuonna vielä tontut kurkkii ja joulupukki on oikeasti olemassa.

Hassua miettiä tätä kaikkea jo nyt!

Tervetuloa uusille lukijoille! (huomasittehan, että sivupalkista pääsee myös blogin FB-sivuille)7 kommenttia:

 1. Ihan samoin olen jo miettinyt joulua. Oikeastaan jo tosi paljonkin. Askarteluita ja ompeluitakin on jo suunniteltu ja aloiteltu ;)

  VastaaPoista
 2. Juu, joulu on jo kovasti mielessä! <3 Apua, mua alko tekeen mieli nyt pipareita... :P

  VastaaPoista
 3. Marika:

  Mä olen vasta aloittanut suunnittelun suunnittelemisen :) Onneksi tilasin yhden kirjan, jossa on tosi kivoja käsityövinkkejä!

  VastaaPoista
 4. Marika:

  Mä olen vasta aloittanut suunnittelun suunnittelemisen :) Onneksi tilasin yhden kirjan, jossa on tosi kivoja käsityövinkkejä!

  VastaaPoista
 5. Meillä ekat piparit "vasta" viime viikolla, neiti 6v teki alusta loppuun itse, paistamista lukuunottamatta.

  Joulu ei ole meille vielä ehtinyt edes ajatuksiin - ainakaan aikuisille. Tuntuu siltä, että arki vie niin mukanaan, ettei tulevaan ehdi orientoitua lainkaan. Jos huomisen asiat on hanskassa eikä mitään unohdu, niin hyvin menee!

  Joulumatkailusta: kokemus on thaimaan reissusta - enkä suosittele. Ihana reissu kyllä, mutta joulu menee ihan hukkaan jos sen viettää kuunnellen valkeaa joulua tropiikissa, onhan siellä tietty hirveesti valoja palmujen ympärillä ja joulukrääsää kaupoissa, mut fiilis puuttuu ihan täysin, kun tietää et se kaikki on vaan turisteja varten, paikalliset ei juhli joulua. =) Kyllä se pohjolan lumet tai edes räntäsateen vaatii, että joulumieli löytyy!

  VastaaPoista
 6. Me oltiin muutama vuosi sitten joulu laivalla, käytiin Latviassa Riikassa. Oli kyllä tosi rentouttava kokemus koska meidän vanhemmat oli juuri eronneet joten joulu ei olisi kuitenkaan tuntunut joululta. Eikä minullakaan sillon vielä lapsia ollut. Mutta tosiaan ei siellä minkäänlaista joulufiilistä saanut aikaiseksi.. Kuitenkin risteilyksi oli yllättävän rauhallinen tunnelma, ei niitä perusjuoppoja joka käytävällä vaan enimmäkseen iloisia perheitä ja mukavan rentoutunutta tunnelmaa. Voin suositella jos ei tykkää ylenpalttisesta jouluhömpästä, itse en kuitenkaan enää lähtisi koska nimenomaan tykkään että joulu tuntuu joululta :)

  -Siiri

  VastaaPoista
 7. naana:

  Ja sinulla on vielä niin ihana jouluinen arvontakin!
  ps. muut, siihen pääsee tuosta sivupalkista!
  mahdoitkohan paistaa pipareita :)

  annukka:

  no thaimaaseen minua ei ehkä saisi jouluksi, tai ylipäätänsä tropiikkiin. eniten tietysti kiinnostaa ihan jo kotosuomi, mutta muutkin pohjoismaat! no puhumattakaan niistä keskieuroopan joulutoreista, voih!

  Siiri:

  kiitos vinkistä! ehkä siis se mökkijoulu lapin korvessa :)

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥