perjantai 28. joulukuuta 2012

Helppo ja herkullinen jälkiruoka.


























Monen aterian jälkeen sopii jälkiruuaksi kevyt ja raikas vaihtoehto. Itse etsin juuri joulupöytään sopivaa jälkkäriä ja löysinkin valion sivuilta äärettömän herkullisen jäädykereseptin. Annosvuokaan tehtynä tämä on jopa näyttävä, mutta voidaan myös tehdä isompaan vuokaan ja leikata siitä.


























Jos haluat tehdä annosvuokiin, etkä omista niitä voit tehdä kuten minä ja ostaa vanukkaita lapsille ja tiskata tyhjät purkit. Toimivat ainakin kertakäyttöisinä, en osaa sanoa saako pakastaa montakin kertaa.


























Vadelma-sitruunajäädyke (6 kpl vanukasvuokia tai yksi keskikokoinen jäädykevuoka)

Massa:

2,5 dl vispikermaa
200g sitruunatuorejuustoa
1/2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
3 dl kotimaisia vadelmia

Koristelu:

2 rkl mantelilastuja
kinuskikastiketta
jäisiä karpaloita
tomusokeria


























Vaahdota kerma, sekoita tuorejuuston joukkoon sokerit ja yhdistä seokset nopeasti. Lisää jäiset vadelmat.

Kaada massa vuokiin ja peitä kelmulla. Yritä saada pinnasta mahdollisimman tasainen varsinkin annosvuoissa, sillä se tulee lautasta vasten.

Pakasta 2 tuntia (annosvuoat) tai 4 tuntia (kakkuvuoka), temperoi 1tunti jääkaapissa ennen tarjoilua.

Koristele


























Tämä on ihan äärettömän helppo ja huoleton jälkkäri, jonka voi tehdä jo etukäteen. Muista vain ottaa jäädyke jääkaappiin sulamaan suurinpiirtein alkuruuan aikoihin.

Suosittelen lämpimästi vaikka uuden vuodenkin tarjoiluiksi!

Alkuperäisen reseptin löydät täältä.


























Herkullisia hetkiä toivotellen!


5 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselta, tälläiset helpot jälkkärit on siitä hyviä että ne voi tehdä etukäteen valmiiksi :) kiitos resepti vinkistä!

    VastaaPoista
  2. nam.
    tämä menee taatusti kokeiluun!!!

    VastaaPoista
  3. oih, tämä kuulostaa kyllä herkulliselta! täytyypäs muistaa kokeilla tätä pian :)

    VastaaPoista
  4. OMG. Ja mun piti aloittaa se laihis :-) No mut tammikuussa sitten! Tää on niin täydellisen ihanan näköinen, että pakko testata!

    VastaaPoista
  5. Hanna:

    Vuoroin vieraissa :) Mä olen saanut sulta monta hyvää vinkkiä myös!

    lattenainen:

    Kyllä kannattaa! Täytyypä jäädä seuraamaan, josko tykkäsit :)

    Sara:

    Eikä vain kuulosta ;)

    Hannis:

    Voi kiitos! Toivottavasti teillä tykätään, nimittäin omaan suuhun oli just passeli.

    VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥