sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Tapsan tapetoinnit.

Moikka vaan! Mitä te olette tehneet välipäivinä?

Sen lisäksi, että ollaan oltu rinteessä keskiviikosta asti joka päivä, ollaan saatu taas pientä, itseasiassa meidän mittakaavassa aika extremeä makeöveriä aikaiseksi!

Ennen joulua soittelin ystäväni kanssa ja puhuttiin, että nyt kun kerran lomaillaan molemmat samaan aikaan, tehdään jotain hyödyllistä. Toki heillä nyt tehdään kokoajan, koska remontoivat vanhaan taloon uutta pintaa, mutta täällä meidän casassa nuo muutokset ovat aina vähän pienempiä.

Ja siis ainakaan ei tapetoida. Siis ikinä. Muru vihaa tapetointia. Myönsi kylläkin, että aika kiva tuli - no eikö?

Alakerrasta kuului vielä isoon ääneen (poikalasten suusta), että naiset ne ei osaa sitten remontoida!
 Meillä on ollut projektina, jälleen kerran huoneiden muutos. Siis lähinnä huoneen tarkoituksen muutos.

Isot siirtyivät alakertaan samaan huoneeseen jopa ihan omasta tahdosta. Kerrossängyllä lahjomisella ei ollut mitään tekemistä asian kanssa. Eipä..

Nopsterin vanhasta huoneesta tuli meidän ylellinen (no eikö ookin! se johtuu tapetista!) uusi makuuhuone ja Pienin sai Tirpan vanhan huoneen. Itseasiassa siitä tuli Pienimmän nukkumahuone, mutta myös tyttöjen leikkihuone. Joten oikeastaan kenelläkään ei ole enää mitään omaa. Paitsi meillä aikuisilla, kerrankin.
Tällä hetkellä tosin se makkari on aika riisuttu versio, nukutaan patjoilla lattialla. Ja katsellaan kaikenmaailman angrybirds -julisteita starwars -lampun loisteessa. Se muuten loistaa pimeässäkin!

Nyt odotellaan sitten sänkyjä. Isot alakertaan, että pikkuparvi muuttuu kerrossängyksi parissa viikossa ja me tuota ylläolevaa 180cm leveää sänkyä! 20cm lisää nukkumatilaa tulee kyllä tarpeeseen, sillä ei siellä aina vaan kahdestaan nukuta. Ja silloin kun ollaan kahdestaan, mulla on kuulemma tapana nukkua aika x:ssä.. En usko.

Tuo ylläoleva sänky tulee tosin valkoisena huonekaluverhoiltuna ja löytyy Ikeasta. Hyvänä kakkosena mietittiin kodin1 metropolitan sänkyä, mutta livenä se oli vähän outo. Viimeisenä asian ratkaisi se, että haluamme ostaa patjat ikeasta. Niistä on kuultu niin paljon hyvää ja ovat pärjänneet unikulmaakin vastaan testeissä huippuarvosanoin ja ainahan niissä on se palautusoikeus jos onkin huonot. Vaikka ei ne huonoilta tuntuneet! Ja lisäksi lepääminen muistavalla petarilla oli kuin ilmassa olisi maannut.

Ipanoiden syksyiset kuvatkin saatiin vihdoin kotiin ja ripustin ne tuohon portaikkoon kaikki vierekkäin. Olen lisäksi ajatellut siihen ikkunanpokia koristeeksi tai sitten näitä allaolevia walldesingin ihania julistetauluja. Kaikissa niissä on aivan ihanat tekstit.

Varsinkin tuo viimeisin saa miettimään hyvällä kulunutta vuotta, joka on ollut äärimmäisen raskas kaikkineen. On valvottu, sairasteltu ja kiukuttu. Ihan kaikki. Mutta niinkuin Robinkin laulaa Biisissä Ystäville, niin en vaihtaisi mitään pois. Robinia ollaan kuunneltu autossa kaikki skimbamatkat ja voin kertoa osaavani ihan kaikki kappaleet ulkoa..
Mutta nyt mä lähden paimentamaan noita mun sydämestä puuttuvia palasia <3
Muksaa loppuvuotta!!

ps. miten olette ajatelleet viettää vuodenvaihteen?

6 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää, meiltä löytyy myös yksi tapetoinnin vastainen mieshenkilö mutta mä se vaan jaksan haaveilla ainakin yhdestä tapetoidusta seinästä. Jokunen päivä sitten keskustelimme leveämmän sängyn hankkimisesta. Meilläkin, kun noita nukkujia on yleensä useampia kuin 2. :)

  VastaaPoista
 2. Satu:

  Kiitos :)
  Toi tapetointi voi kuulemma olla helppoakin, kun on oikeat välineet. Toi mun paperitapetti ja kohdistettava kuvio (onneksi raportti ei ollut suurempi) ei ollut ihan sieltä helpoimmasta päästä.. Mutta enhän mä sellaisista tiennyt, valitsin vain kivannäköisen :D

  VastaaPoista
 3. Sinulle on haaste blogissani:)

  VastaaPoista
 4. Hanna:

  Voi kiitos!
  Täytyykin käydä katsomassa, täällä on kulunut kaikki loma aika kaikkeen muuhun kuin bloggailuun. Palan halusta päästä teidän muiden ihanien blogien lukuun :)

  VastaaPoista
 5. Hei!
  Mistä tuo kaunis tapetti on ostettu? :)

  VastaaPoista
 6. Anonyymi:

  Tapetti on ostettu 3-4 vuotta sitten (kyllä..) Vantaanportin k-raudasta. En usko, että sitä enää siellä on, mutta varmasti vastaavia ainakin :)

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥