torstai 17. tammikuuta 2013

Angry birds siedätystä.

Me ollaan ravattu nyt muutama viikko iho- ja allergiasairaalassa Nopsterin kanssa. Kävi tuuri ja päästiin siedätyshoitoon. Tai ei siinä oikeastaan tuurista ollut kyse. Verestä otetut vasta-aineet olivat niin korkeat, ettei tarvinnut paljon kysellä. Huippua! Jos vaikka ensi keväänä kävisi semmoinen tuuri, ettei tarvitse istua sisällä.

Siedätyshoito kestää meidän tapauksessa (ja useimmiten) kolme vuotta. Käymme nyt aluksi kerran viikossa nauttimassa allergeenia pistosten muodossa. Ensimmäisellä kerralla kolme pistosta, pari kertaa kaksi ja pian päästään ylläpitovaiheeseen.

Suurin osa siedätetyistä saa hyvän hoitovasteen ja osalla oireet katoavat jopa kokonaan. Ihan niin paljoa en uskalla odottaa, mutta voi pojat jos edes puolella helpottaisi.

Tällä hetkellä me kuljetaan Nopsterin kanssa aikamoisen lääkearsenaalin kanssa, mutta sekin on onneksi vain siedätyspäivinä. Keväisin menee pahimmillaan jopa seitsemää lääkettä kerralla ja se on paljon se! Näillä reissulla tulee olla mukana aina antihistamiini, kortisoni, sekä epipen reaktioiden varalta.

Siedätyksen tarkoituksena on meidän tapauksessa myös vähentää ristiallergioita ja saada ruoka-aineeallergiat myös aisoihin. Tai siis varsinaisia ruoka-allergioitahan meillä ei enää kai ole. Kuulemma johtuu tuosta voimakkaasta siitepölyallergiasta, joka sitten aiheuttaa lieveoireita. Niinkuin silloin, kun syötiin sushia ja soitettiin ambulanssi.

No miten ne angryt sitten tähän liittyy? No pistoksien välillä tulee olla ½ tuntia aikaa. Viimeisen pistoksen jälkeen tulee odottaa vielä tunti osastolla. Kolmen piikin päivänä sitä ehtii askarrella aika monta origamia osaston askarteluhuoneessa :)


4 kommenttia:

 1. Toivottavasti siedätyshoito auttaa ja paljon, olis se paljon kivempi viettää kevätaika ulkona leikkien ku sisällä oireiden takia..

  Mahtavia origameja =)

  Kiitos tunnustuksesta!

  VastaaPoista
 2. Ihanaa että pääsitte mukaan! Meilläkään ei odotella kevättä ja kesää koska alkaa loputon rähmiminen, räkä ja ruokavalion karsiminen..

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti auttaa, sillä aika hurjalta kuulostaa. Mun veli sai vapautuksen armeijasta, koska ei voi olla siitepölyaikaan ulkona, mutta ei sillä silti ikinä noin paha ollut :/

  VastaaPoista
 4. annukka:

  Toivotaan, että auttaa meidän tapauksessa, kiitos :)

  Kippuralla:

  Voi ei! Tsemppiä teille kevääseen <3

  Lotta:

  Oho! Enpä ole ennen kuullutkaan, varmasti paha allergia :(

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥