tiistai 19. helmikuuta 2013

Banoffee.


Banoffeen reseptiäkin on paljon pyydelty, joten tässä se tulee!

Banoffee

300g digestive keksejä
100g sulatettua margariinia

1prk kondensoitua maitoa
2prk vispikermaa
4 banaania
keksejä reunoille
suklaarouhetta ja pekaanipähkinöitä


Keitä kondensoitu maito kinuskiksi. Laita suureen kattilaan vettä ja maitopurkki hiljakseen kiehumaan. Etiketti kannattaa ottaa jo etukäteen pois, sillä se irtoaa kuitenkin. Keitä 2,5-3h hiljakseen poreillen ja muista lisätä välillä vettä. Tosi helppo homma ja tämä kannattaa tehdä jo edellisenä iltana valmiiksi.

Ota varovasti kuuma tölkki pois ja anna jäähtyä. Laita yöksi jääkaappiin. Jos keität samana päivänä, varo, ettei kuuma kinuski polta sinua, kun avaat tölkkiä.


Murskaa keksit hienoksi ja sekoita tasaiseksi massaksi sulatetun margiksen kanssa. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperia, ettei pohja jää kiinni vuokaan. Levitä pohjamassa vuoan pohjalle ja noin puoleen väliin reunoja. Laita jääkaappiin kovettumaan. Tämän voi tehdä vaikka aamulla.

Kun pohja on kovettunut, ota vuoka varovasti irti ja siirrä pohja tarjoiluastialle. Liimaa keksit esimerkiksi pikeeriä käyttäen reunoille ja kiinnitä lopuksi kauniilla nauhalla.

Sitten vaan täytteet, eli kaada kinuski pohjalle. Pilko 3 banaania kinuskin päälle. Vatkaa kerma jämäkäksi vaahdoksi ja lisää baanien päälle. Koristele viimeisellä banaanilla, sekä suklaalla ja pähkinöillä. Täydellinen liitto!


Vaikka kakku kuulostaa kovinkin työläältä, niin alkuvalmisteluiden jälkeen (kinuskin keittäminen ja pohja) kakun teko vie noin 10 min. suosittelen kokeilemaan, tämä nimittäin sai huikean vastaanoton.

Banoffeehan oli muodikas tuossa pari vuotta sitten, mutta kuten kaikessa muussakin, tulen tässäkin jälkijunassa. Ja täytyy myöntää, että olen oikein tyytyväinen, että tein tämän.

Kakku on hurjan makeaa ja siitä riittää isommallekin porukalle.


Nautinnollisia kahvihetkiä!


4 kommenttia:

Kiitos kivasta viestistä ♥