torstai 7. helmikuuta 2013

Cheesecake.


Cheesecake, eli uunitettu juustokakku

200g digestivejä
75g huoneenlämpöistä voita/margista
2 rkl sokeria

400g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 kananmunaa
1tl vanilja uutetta
1 sitruunan raastettu kuori

Tuoreita kokonaisia vadelmia koristeluun tai kotimaisia pakastevadelmia mehuinen survottuna kastikkeeksi.


Murusta keksit ihan hienoksi ja sekoita niihin sokeri ja rasva. Painele pohja tiiviisti PIENEN irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.

Vaahdota sokeri ja munat kevyesti ja lisää notkistettu tuorejuusto. Pese ja raasta sitruunankuori sekaan (kannattaa käyttää luomusitruunaa, sillä kuoressa ei ole jäämiä torjunta-aineista), sekä lisää vanilja.





























Kaada täyte pohjaan ja paista uunissa 175c n. 30-40 minuuttia. Kannattaa tarkistaa hyytyminen ja reunojen tilanne 30min kohdalla, kun nuo uunit ovat kovin erilaisia. Meillä esimerkiksi on tosi huono ja paistoaika on siis pidempi.



























Anna jäähtyä ja vetäytyä reilusti, vaikka pari tuntia. Voit myös laittaa jäähtyneen kakun jääkaappiin, sillä tämä on parhaimmillaan kylmänä. Koristele vadelmilla tai tarjoa kastikkeen kera.


Eli tässä tämä paljon pyydetty ohje, olkaa hyvät! ps. se tunne, kun KAIKKI kuvat kamerassa on epätarkkoja tai tärähtäneitä.. (vaikka otit tsiljardi kuvaa sen estämikseksi..)



Kivaa torstaita teille kaikille!


2 kommenttia:

  1. Tätä teen ja arvaa, kun näytin tätä duunikaverilleni niin sanoi - ja kauppaan ostoksille, mäkin teen heti! Kiitos repsasta -m-

    VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥