keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Viimeinen vauva.


Vuosi sitten, 6.2.12 päivitin ystävilleni facebookiin seuraavasti: Se, joka syntyy maanantaina, on kaunis aina. Näinhän se on mennyt. Pienin on maailman kaunein (jaetulla sijalla Tirpan kanssa), suloiset räpsyripset ja näyttää pojalta. Monta kertaa on kehuttu meidän pienen pojan ripsiä :) Tyttöhän se on, pinkkiä päällä. Tai tosi metro.

Viimeinen vuosi on ollut erittäin raskas henkisesti ja fyysisesti, silti päivääkään ei vaihtaisi pois. Muutaman yön ehkä.. Ilman blogia minulla ei olisi kovinkaan montaa muistoa. Ja ennenkaikkea ilman kuvia. Sitä luulee, että näitä hetkiä voi vaalia sydämessään, muistaa aina. Vaan kyllä ne hiipuu.. Tunne ei.

Tänä aamuna käytiin neuvolassa ja tuoreet yksivuotiaan mitat ovat 9200g 72,3cm ja pipo 46cm.

Pienin osaa kävellä ja juoksennella tuetta. Sanoa tätä ja osoittaa haluamaansa, oppinut myös sanan oho. Nukkuu yöunensa edelleen pätkissä (saimme nyt taas unikouluapua) ja herää aamulla 6-7 välillä. Aamu-unille nukahtaa 9 aikaan, kun viedään Tirppa päiväkotiin ja heräilee lounaalle. Toisen kerran nukahtaa vielä 14 pintaan ja ihan viimeistään 15.30 kiskotaan ylös vaunuista. Muuten kärsii (vielä enemmän) yöuni.

Tutti on pop ja pullo olisi kanssa, mutta pullosta saa vain ilta- ja aamuvellin. Päivällä maito juodaan nokkiksesta ruuan yhteydessä. Koska kysinen asettelu tuottaa vastalauseita, on maitoa piilotettava puuroon ja ruokaan, sekä syötävä juguja. Vesi on janojuomana suosikki. Pienin tykkää myös ihan hirveästi semperin vauvojen smoothieista.

Synttärisankarikuvia en saanut otettua, koska neiti nukahti istualleen neuvolassa saatuaan piikit. Niitä siis myöhemmin :) Jos haluatte, voin kirjoitella enemmänkin tästä yksivuotiaasta, taidoista jne.


7 kommenttia:

 1. olisi mukava kuulla lisää teidän yksivuotiaasta (onnea!). meidän vauva 10,5kk tulee pian perästä :)

  VastaaPoista
 2. Ihana pikkuinen yksivuotias! Kyllä olisi kiva nähdä niitä kuvia ja lisääkin kertomuksia lapsista :)

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia ♥ Paljon onnea pikkuiselle!

  VastaaPoista
 4. Sara:

  Niin vaan se aika menee ihan hurjan nopeasti :) Kiitos onnitteluista!

  Marika:

  Yksivuotiaat ovat kyllä veikeitä tapauksia! Toive on kuultu :)

  Pikku Hiiri:

  Kiitos <3 Kuvat on melkein tarkalleen vuosi sitten otettu.

  VastaaPoista
 5. Jollain tapaa tuntuu ettei poikasi ole niin rakas kun kirjoitat tytöistä mielestäni siihen sävyyn? Onko niin että olisit halunnut vain tyttöjä?entä jos olisikin saanut kolme poikaa? T. Piia

  VastaaPoista
 6. Piia:

  Kurjaa, jos olet saanut sellaisen mielikuvan :( Nopsteri on minulle äärettömän rakas, eikä näitä lapsia voi millään verrata toisiinsa.

  Tuossa kirjoitin, että on kaunis (jaetulla sijalla Tirpan kanssa), niin koen itse, että tytöt on kauniita ja poikani kovinkin komea :)

  Olen äärettömän onnellisessa asemassa, että minulla on sekä tyttöjä, että poika. Jos lapseni olisivat olleet kaikki poikia, olisin ihan yhtä onnellinen heistä kuin nytkin näistä kolmesta.

  Pojat ja tytöt ovat toki erilaisia, mutta yhtä rakkaita <3

  Nopsteri alkaa vaan olla niin iso jo, että blogissa viuhuu enemmän pikkutyttöjä :)

  VastaaPoista
 7. "Jollain tapaa tuntuu ettei poikasi ole niin rakas kun kirjoitat tytöistä mielestäni siihen sävyyn? Onko niin että olisit halunnut vain tyttöjä?entä jos olisikin saanut kolme poikaa?"

  No jopas jotakin! Tuo on täyttä puppua! Tuo Anonyymi ei tiedä, kuinka rakkaita jokainen lapsi on Sinulle ja kukaan ei mene kenenkään edelle! Pienin ja Tirppa toki ehkä saavat nyt huomiota enemmän kuin Nopsteri, koska Nopsteri on jo sen ikäinen, että viihtyy kodin lisäksi myös enemmän kavereidensa kanssa. Tirppa tykkää äidin kanssa hääräilystä ja Pienin tarvitsee vasta vuoden ikäisenä niin äidin, isän kuin myös sisarustensa tukea ja huomiota elämänsä alkutaipaleella.

  Kaikella kunnoituksella Anonyymi-Piia - onhan se niin, että oli lapset sitten poikia tai tyttöjä niin pääasia on se, että ovat terveitä!

  Mukavaa viikonloppua koko perheelle, taitaa vaan tulla tosi lumiset kelit -m-

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥