perjantai 8. maaliskuuta 2013

Mökissä.

Ihan ensimmäiseksi lämmin tervetulotoivotus uusille lukijoille! Teitä on taas tullut lyhyessä ajassa monta ja jotenkin ihan hassu ajatus, että bloggerin kautta tätä hassua blogia seuraa jo yli 200 lukijaa. Se on oikeasti paljon minulle! Kiitos teille kaikille, vanhoja lukijoita unohtamatta tietenkään. Osasta teistä vanhemmista on tullut jo jotenkin tuttuja tämän kautta, hih.

Ja toinen juttu vielä, että minä täällä höpisen arvonnan loppuvan ihan kohta, kunnes tajusin, että sehän loppuu vasta 17.3. Vissiin aivot käy vähän ylikierroksilla. Niinkin paljon, että tälle päivälle tein tuplabuukkauksen, joista kumpaakaan en voi perua. Järkkäillään siis.


Jokaisella teistä on varmaankin omat vinkkinne mökkielämään ja minusta olisi kiva kuulla niitäkin. Omani liittyy tällä kertaa ruokailuun ja suunnitteluun. Mökkiruuan tulee mielestäni olla simppeliä ja helppotekoista. Silti monipuolisuutta ei saa unohtaa.

Meillä on tarjolla (niinkuin kotonakin usein) aamu-, ilta- ja välipaloilla paljon kasviksia ja hedelmiä, joista voi jokainen sitten itse valita mieleisensä. Hieman haastetta tuo nämä kaikki rajoitteet, mutta jokaiselle löytyy varmasti jotain.

Nopsteri rakastaa salaattia, Tirppa taas tomaattia. Pienin vasta hedelmiä. Vadille kannattaa pilkkoa vaikka iltapalalle valmiiksi paljon erilaista, pestä kerä salaattia ja iltapalan jälkeen vaan vadin päälle kelmu ja jääkaappiin. Helppo aamupala jo valmiina. Ihan pirkkaniksi kamaa :)



Aktiviteettien hinnat kannattaa katsoa etukäteen netistä, useissa tapauksissa hinnoissa säästää hieman itsepalvelulla. Vaikka kyse on muutamasta eurosta, siitä tulee jo pitkä penni usean henkilön kanssa  ja sen pennin voi käyttää vaikka loppusiivoukseen tai johonkin ylimääräiseen kivaan.

Himoksella säästää esimerkiksi ostamalla hissilipun netistä ja jos on ski.fi jäsenkortti, kaksi laskee yhden hinnalla. Iso säästö.

Niille päiville, jolloin ei jaksa lähteä rinteeseen tai vaikkapa ruoan odotteluun kannattaa ottaa mukaan jokin lautapeli. Näitäkin saa useissa paikoissa lainattua, mutta meillä oli mukana klassikko, josta kaikki pitävät.

Pelikortit löytyivät mökistä, mutta nekin kannattaa varmuudeksi pakata mukaan. Tarpeentullen korttipakka muuntuu vaikka muistipeliksi.

Pelaamisen lomassa ruokakin tulee ihan huomaamatta. Keitto on esimerkiksi hyvä mökkiruoka. Itse sain tämän reseptin yhdeltä ystävältäni ja päätin toteuttaa reissussa, kuten uhkasinkin :)

Keittojen teossa kannattaa muistaa myös puolivalmisteet. Meillä oli peruna/keittojuurekset pakastepussi, jonka ansiosta säästyi huimasti aikaa. Yksi pussi, paketillinen jauhelihaa, tomaattimurskaa. Sillä combolla söi viisi henkeä kaksi päivää.

Lisäksi ostin lohifileen, jonka laitoin uuniin. Uuniruoat toimivat myös loistavasti. Kala tulee nopeasti, mutta esimerkiksi karjalanpaistin voi laittaa jo aamulla uuniin ja se odottaa valmiina, kun tulette lounaalle.


Mausteinen keitto lämmitti ja meni kuulemma ykköseksi ruokalistalla. Ennen siellä oli linssikeitto, mutta tämä päihitti sen. Suositteluni siis.

Mausteinen keitto

1 pss peruna/keittojuuressekoitusta (pakaste)
400g jauhelihaa
1 tlk yrttimaustettua tomaattimurskaa
tacomaustetta maun mukaan ( noin kaksi rkl oli meillä)
Timjamia, suolaa, muita mausteita.

Lisukkeeksi ranskankermaa ja nachoja.


Mutta hei, antakaa omia vinkkejänne mökkeilyyn tai lasten kanssa reissaamiseen! Me matkustellaan ja mennään paljon, silti sinulla on varmasti joku juttu, mitä itse en ole tajunut vielä.

Nyt kampaamaan naamaa iltaa varten! IIK!
(älkää säikähtäkö, iho on kuiva ja tukka lähtee päästä)


3 kommenttia:

  1. Nuo on just simppeleitä ruokaratkaisuja mökille. Aikaa jää siihen varsinaiseen. Miten teet karjalanpaistin? Anna ohje. Oletko saanut jostain reseptin vai sovellatko itse? Kiitos etukäteen.

    VastaaPoista
  2. Anonyymi:

    Karjalanpaistin teen ihan vaan sillä lihapaketin ohjeella, enkä onnistu koskaan :D Toisaalta minulla on kova vertailukohta - mummi.

    Eli valmis paketti karjalanpaistilihoja, pari porkkanaa ja sipulia. Mauste- ja mustapippuria, sekä laakerinlehti. Vettä niin, että lihat peittyy ja suolaa tietysti. Uunissa kolmisen tuntia 150c. Ihan ok tuolla tulee, mutta ei mitään gourmeeta.

    VastaaPoista
  3. OI ihana Himos. Mekin ollaan oltu siellä pari kertaa. Liitolla on mökki siellä. tahtoisi taas:)

    VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥