tiistai 16. huhtikuuta 2013

Eteiskaapisto.

Uppoudutaanpa taas sisustuksen ihmeelliseen maailmaan.

Näyttää siltä, että minulla on tällä hetkellä hieman ylimääräistä aikaa, sillä päätin ottaa projektiksi "eteinen kuntoon".

Meillähän on erikseen ns. kuraeteinen ja sitten tämä takkien/kenkien säilytysvälikkö eteiskäytävällä.

Edellinen asukas on innovatiivisesti pingoittanut välikköön tangon ja siinä roikkui viininpunaisenpurppurainen verho. No se verho lähti samantein pari vuotta sitten ja tämä valkoinen on roikkunut tilalla.

Välikön leveys on about 120cm ja korkeus se normi lattiasta-kattoon kaksjapuoli.

Edellisessä kodissa meillä oli eteisessä ikean pax-rungot ja niissä ovet ja nyt olenkin miettinyt, että olisiko liukuovet paremmat?

Kriteerinä nyt ainakin on se, että ovat joko valkoiset tai sitten peililliset ja tuovat avaruutta pieneen tilaan.

Sisällä tarvitaan tilaa takeille ja kengille, mutta ennenkaikkea niille miljoonille pipoille ja hanskoille, joita (öhöm..) joku on meille hamstrannut.

On mahdollista myös, että täysin käyttökelpoiseen runkoon lisätään vain liukuovet (kai sellaiset kiskot on asennettavissa?) ja sitten sisusteet hankitaan esim. ikeasta.

Onko teillä ideoita, mistä näitä kannattaisi lähteä pyytämään tarjouksia ja ennenkaikkea liukuovet vai tavalliset? Muita huomioita, jotka on osoittautuneet äärettömän tärkeiksi eteiskaapistoissa?

ps. näyttää se ylimääräinen aika olevan vain ajatustasolla, sillä sitä nukkekotia en ole saanut vieläkään aloitettua..

4 kommenttia:

 1. No me ainakin ostettiin nimeomaan pelkät liukuovet kiskoineen, kun oli kaapin runko valmiina ja sattui olemaan oikean kokoinenkin runko kaikenlisäksi. Otettiin siis peililliset liukuovet. Aluksi olin todella tyytväinen ja kyllähän se iso peiliovi tuo avaruutta pieneen eteiseen.. miinuksia sitten on esim se, että myös meillä on kolme pientä lasta ja peiliovet ovatkin aina sen näköiset.. erityisesti meidän 1v on tykästynyt lääppimään/nuolemaan peilejä aina muistaessaan :) eli se peili ehkä houkuttelee pieniä lapsia enemmän(kuin vaikka perusvalkoinen) ja sitten siinä se lika myös näkyy paremmin. Liukuovet on kätevät, kun eivät avatessa vie tilaa. Mutta meillä taas se ongelma, että jostain kumman syystä niitä ei sitten varsinkaan mies ja lapset laita kiinni, kun ovat jotain ottaneet. Mietin, tulisiko ne tavalliset ovet aina suljettua helpommin, koska muutenhan ovat tiellä?!
  Kaapin sisällä meillä on mm. vedettävä korihyllykkö, joka on todella kätevä lasten hanskojen, pipojen ja pienten vaatteiden säilytykseen!

  VastaaPoista
 2. Anonyymi:

  Mistä ostitte kiskot ja ovet?
  Alan itsekin kallistumaan siihen, että hyviä runkoja on turha korvata uusilla. Sisus sitten vaan uusiksi!

  Ja onko teillä kiskot laitettu lattia-katto vai kaapin "seiniin"?

  Minä olen myös sellainen avoimien ovien ihminen, mutta ei merkitystä minkälaiset ovet on :D Kaikki jää tasapuolisesti levälleen..

  VastaaPoista
 3. Me ostettiin kiskot ja ovet muistaakseni sellaisesta firmasta kuin kalustetukku. Ainakin tällä jyväskylässä päin on sellainen.. soitettiin sinne ja kysyttiin, niin saatiin heti tilattua helposti ja suht edullisesti. eli kannattaa jostain sellaisesta paikasta tarjousta kysyä mistsä noita erilaisia säilytysjärjestelmiä myydään. Niin ja ne kiskot on kiinni kaapin rungossa ylhäältä ja alhaalta.

  VastaaPoista
 4. Anonyymi:

  Kiitos vinkistä. Täytyykin ottaa yhteyttä esimerkiksi tuohon läheiseen terraan, jos heidän kautta saisi. Siellä olisi vielä tuplabonus viikonloppuna :)

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥