sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Japaniassa.

Vietimme Tirpan kanssa laatuaikaa ilman muita ipanoita ja suunnattiin japanilaiseen puutarhaan. Molempia houkuttelivat nettisivujen lupaamat tuhannet kirsikankukat, mutta kukat olivatkin vasta nupuillaan. Viikko-kaksi kuulemma, kevät on myöhässä. Myös sisällä. Ei haittaa, menemme sitten uudelleen!

Tirpan mielestä muutkin kukat olivat aivan ihania ja suuret uiskentelevat kalat myös. Niitä olisi voinut tuijotella tuntikausia! Jokaisesta lammikosta niitä etsittiin, mutta vain yhdestä löytyi.

Minusta on tärkeää viettää myös jokaisen lapsen kanssa erikseen aikaa. Löytää mieluista tekemistä, siis molemmille mieluista. Lapsi kyllä vaistoaa, jos aikuinen ei ole täysillä mukana. Yhteinen tekeminen voi olla vaikka hiekkakakut, jos ne vaan miellyttävät molempia. Pääasia, että on kivaa!

Kävimme myös ilman Pienintä isojen kanssa keilaamassa. Perheturnaus ja paljon rännipalloja.

Nyt pitäisi vielä saada hieman parisuhdeaikaakin, ihan kahdestaan. Meillä oli tarkoituksena lähteä pääsiäisenä reissuun, mutta kylässä vieraillut yrjö päätti toisin. Nyt olikin hulluilla päivillä muutama edullinen lento, joista voisi napata sen ajan.

Viimeksi ollaankin matkustettu kahdestaan Hollantiin ja se ei ollut ihan eilen :) Pariisi ja Rooma houkuttelisivat molempia. Ihanan romanttista.. Totta puhuen haluamme nähdä kaupunkien nähtävyydet, että se siitä romantiikasta.
 


Vaikka kyllä tässä vielä ehtii, kun lapset kasvavat. Meillä kun ei oikeastaan ole noita lapsenvahteja jonossa odottamassa..

Tukiverkko on vähän huono ja tietysti allergiat rajoittavat hieman. Pääasia, että joskus pääsee. Oli se sitten vaikka vaan syömään ravintolaan rauhassa.

Odotellessa me nautitaan perheajasta, sekin on tärkeää. Tänään se oli aamulla niinkin hohdokasta, kuin pyörien huolto ja nahistelu. Sekin kuuluu elämään ja hitsaa meitä taas hieman lähemmäksi toisiamme.

Ja kyllä me tuonne Japaniaankin joskus vielä matkustetaan, koko perhe.

ps. ihan hirveän suuri tervetulotoivotus uusille lukijoille <35 kommenttia:

 1. Kivoja kuvia, varmasti hieno paikka, meilläkin pyritään aina silloin tällöin viettämään laatuaikaa jokaisen lapsen kanssa erikseen, lapsista ja aikuisistakin se on tärkeää.

  VastaaPoista
 2. Hyvä postaus!

  Mä on miettinyt kanssa, että jos meille se sijari tulee pitää ehdottomasti panostaa myös molempiin muksuihin erikseen. Nythän tää on helppoa kun on "vaan yks".

  meilläkään ei oo lapsenvahteja jonossa. Mutta usein otetaan miehen kanssa sitä parisuhdeaikaa illalla, kun poika on nukkumassa. Hyvä leffa pyörimään, vähän naposteltavaa ja kainaloon. Ja kyllä se kainalokin riittää :D

  Japaniin ois kyllä kiva päästä!

  VastaaPoista
 3. Hanna:

  Tuo puutarha on kokonaisuudessaan tosi kattava ja hieno, mutta japanilainen puutarha etenkin :)

  ns. laatuaika on kyllä tärkeää, muistakaa viettää sitä myös kahdestaan ;)

  lattenainen:

  voi vitsit, kun pääsiskin joskus ihan Japaniin asti! Tuo on just tärkeää, että huomioi sitä toista ihan arkisissakin jutuissa :) Halaus silloin tällöin ja kainalo just!

  Mä olen muuten seurannut sun postauksia tuosta sijaisvanhemmuudesta. Hatunnosto!

  VastaaPoista
 4. Kauniita kuvia! Meillä on ollut myös suunnitelmissa mennä käymään tuolla joskus, varmasti ihana paikka! Aurinkoisia kevätpäiviä teille!

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥