maanantai 22. huhtikuuta 2013

Kaunis koti.

Blogiini päädytään usein hakusanoilla "kaunis koti" tai "vaalea koti", joten tässä teille sitä lisää. Kävin kameran kanssa ystäväni luona kylässä ja päätin jakaa tämän ihanuuden myös teille.

Nyt kaikki, jotka kammoksutte kuvaspämmiä, niin varoitus. Sitä riittää! Tai itseasiassa.. en varoitakaan, sillä itse en ainakaan saa kyllikseni tästä kauniista kodista.

Aloitetaan alakerrasta. Kun tullaan tähän kaksikerroksiseen omakotitaloon sisään, näkee ihan ensimmäiseksi suuren eteiskaapiston, sekä tuon sympaattisen liitutaulun seinällä. Teksti vaihtelee perheen äidin fiiliksen mukaan. Toisena päivänä siinä saattaisi lukea, että "tilanne vaatii pullan" tai vaikkapa syntymäpäiväonnittelut perheenjäsenelle.

Kun eteisestä tullaan eteenpäin on oikealla portaat ylös ja vasemmalla pieni eteispenkki ja lelujen säilytys. Tuon liuskekiviseinän toisella puolella on takka.

Alakerta on lähes yhtenäistä tilaa keittiön ja olohuoneen kanssa ja sitä valaisevat erittäin suuret ikkunat, jotka antavat patiolle.

Keittiö on mahdollisimman pelkistetty ja turhat tavarat on karsittu pois. Ilme on yhtenäinen ja raikas. Loppuun asti suunnitellusta keittiöstä löytyy yksityiskohtana esimerkiksi tasoihin upotetut pistorasiat, jotka toimivat hissi -toiminnolla.Olohuoneen ja vierashuoneen välissä on alakerran wc. Naureskeltiin yhdessä maisema wc:lle, jonka ovi on siis suoraan suurille ikkunoille.

Myös tämä tila on loppuun asti suunniteltu ja sen viimeistelee pöntön kansi, jota ei voi paiskata kiinni.Olohuoneesta on käynti saunan yhteydessä olevaan vierashuoneeseen. Tätä voi käyttää myös pukeutumishuoneena.

Käynti saunaan on tuosta sohvan oikealta puolelta.

Jäi ihan harmittamaa, kun saunan kuvat eivät onnistuneet paremmin, vaikka niitäkin oli monia, sillä näistä ei todella saa sitä fiilistä.

Saunan etuseinä on suurimmaksi osaksi lasia ja yleisilme vaalea. Toisella puolella on kaksi suihkua, sekä seinään upotettu hylly kosmettiikkaa varten. Suihkutila jatkaa samaa ilmettä alakerran wc:n kanssa.

Alakerrasta pääsemme sitten yläkertaan.

Puolet tilasta on avointa tilaa alakerran kanssa ja tästä näkee hyvin kuinka korkeat ikkunat todellisuudessa ovat. Ylhäällä on pieni "olohuone", missä esimerkiksi lapset voivat katsoa omia ohjelmiaan tai aikuiset esimerkiksi ennen nukkumaanmenoa.

Makuuhuone on nimittäin rauhoitettu televisiolta.


Kun tuosta takan hormin ohitse kurkkaa alas, näkymä on huikea!
Vanhempien makuuhuone on viileänsävyinen ja siitä on myös
käynti yläkerran wc- ja suihkutiloihin. (blogger temppuilee, en saa tätä nätisti millään..)
Sitten päästään vielä monen lempiaiheisiin, eli lastenhuoneisiin.

Perheessä on kolme lasta, kaksi tyttöä ja pieni poika. Tytöt jakavat suloisen vaaleanpunaisen huoneen ja pikkuherralla on oma värikkämpi valtakunta.

Näissäkin huoneissa on pienet yksityiskohdat mietitty loppuun asti ja jokaisella lelulla on fiksu oma säilytyspaikkansa. Yleensä kuitenkin taitaa vallita suloinen sekamelska :)


Mitäs piditte?

Minusta tässä on monia hyviä ideoita, sekä upea ja ennenkaikkea lämmin rakastavan perheen koti!


14 kommenttia:

 1. Onpas kaunista. Selkeän yksinkertaista. Sellaisesta mä juuri tykkään. Lapsiperheen kodiksi siisti ;), ei meillä vaan. Kuvat täytyy katsoa uudelleen, huolella.

  VastaaPoista
 2. Ja niin sain muutaman hyvän idean.

  VastaaPoista
 3. Hei!

  Omaan makuuni hieman kliininen ja tylsä värimaailmaltaan. Myös lapsiperheen kodiksi liian siisti ja laitettu. Arjen pitäisi näkyä ja pientä sotkuakin ja elämänjälkiä saa olla. :D

  Joitakin kivoja ja viehättäviä tavaroita ja yksityiskohtia löysin kuitenkin. Kivoja kuvia ja niitä oli runsaasti!

  VastaaPoista
 4. Aivan ihastuttava koti <3 Niin paljon sellaisia juttuja, mistä itsekin tykkään. Oi, jospa joskus olisi meidänkin perheellä tuollainen koti. :)

  -Pauliina-

  VastaaPoista
 5. Kaunis koti, ihania yksityiskohtia!

  VastaaPoista
 6. Kynttelikkö vessassa on ihana <3

  VastaaPoista
 7. Tylsä värimaailma, kaipaisi ehdottomasti jotain rikkovaa sekaan. Liian sisustuslehdestä matkittu. Ei voi sanoa, että olisi kodikkaan oloinen.

  Kaunis kuitenkin omalla tavallaan ja varmasti kotoisa asujille :)

  VastaaPoista
 8. ihana koti ,kaunis kaunis kaunis ...

  VastaaPoista
 9. Miten koti voi olla liian siisti? ;) Jos tulee vieraita niin kyllä minullakin on tapana siivota ja varsinkin jos joku tulisi ottamaan kodista kuvia blogijuttuun puhumattakaan sisustuslehdestä. Tuskin tämäkään kolmilapsisen perheen kaunis koti on aina näin siisti, mutta kyllä ainakin itse katselen mieluumin tällaisia kauniin harmonisia kuvia kuin jonkun arjen sotkuja.

  Itse tykkään tämän kodin tyylistä ja löysinpä sieltä jotain samaa kuin meidänkin "tavallisessa" kodissa. Hissipistokkeet ja kolahtamaton pöntönkansi, juuri niitä pieniä yksityiskohtia joihin itse kiinnitän huomiota. Pöntönkansi ostettiin viime viikolla Bauhausista eli sieltä niitä saa. ;)

  VastaaPoista
 10. Satu:

  Minustakin tämä on ihanan selkeä koti :)

  Anonyymi:

  Näissä on niin montaa eri makua, kuin löytyy kotejakin :) Toisille juuri pelkistetty käy ja toiset rakastavat rönsyilyä :)

  Pauliina:

  Itsekin voisin asua tuolla :)

  Hanna:

  Eikö olekin! Mä en ymmärrä, miten nuo yksityiskohdat onnistuu toisilta ihan just nappiin!

  Helia:

  *huokaus* upea!

  Anonyymi:

  Jokainen löytää kodikkuutta eri paikoista :)

  VastaaPoista
 11. Nata:

  :)

  Heidi:

  Kyllä silmä ja sielu lepää siistissä kodissa. Toki en tarkoita sitä, ettei rönsyilevämpikin koti voisi olla siisti :)

  VastaaPoista
 12. Hei taas "tuhkimovuorosta". Ihana koti. Muuttaisin heti tuonne. Tulee mieleen eräs kesäpaikka, jossa oli ns. isännän rakennus. Paikka ihanalla meren rannalla kallioineen ym. Sain kolmena kesänä viettää viikon loman tuossa isännän mökissä, joka oli muillekin käytössä. Useita viikonloppulomia keväällä ja syksyllä sekä talvella. Tilaa jotain 150 m2 ja huoneissa löytyi. Tiedät varmaan paikan, vaikka itse et ko. "mökissä" ole lomiasi viettänyt, käynyt olet. Siitä olisi saanut sisätiloista muuttamalla vaikka mitä. Korkea talo, josta alas huikeat näkymät alas, yläkerrassa oma parveke, alhaalla etupihalla terassi ja varsinainen piha etelään suurta nurmikkoaluetta jatkuen meren rantaan ja sielläkin oma terassi "tykötarpeineen". Muistatko? Nyt iltapalaa, unille ja huomenna uusiin haasteisiin. -m-

  VastaaPoista
 13. Ihana koti, niinkuin myös teidänkin oma koti! Voi kun tästä olisi voitu vähän vilauttaa lasten lelujen säilytystä, se ikuinen ongelma itsellä ;)

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥