torstai 18. huhtikuuta 2013

Pienimmän suuria kuulumisia.

Terkkuja meidän Pienimmältä!

Ikää on nyt 1 vuosi ja 2,5kk. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää, vaikka niin se taitaa yleisesti ollakin. On vaan päässyt unohtumaan :)

Pienin siis on kävellyt jo muutaman kuukauden, osaa juosta ja tällä hetkellä on hyppimisharjoittelut kova juttu! Hän ei ole koskaan ollut mikään vieterijalka vaan aina seistä pönöttänyt tikkuna ja vaikka kuinka on yritetty hyppykiikkuakin, niin siinä pönöttää myös. Sen sijaan kiikussa on huippukivaa juosta ja ottaa vauhtia.

Ruokailu sujuu hienosti jo omalla lusikalla, toki äidin tehtäväksi jää huolehtia siitä, että se ruoka tosiaan menee masuun. Harjoittelua siis siinäkin. Neillä on käytössä tupperwaren lasten lusikka, sellainen vähän kiemurainen ja Pienin osaa sitä parhaiten käyttää. Tavallinen pikkulusikka on vielä hankala. Maito juodaan nokkamukista, paitsi unille mentäessä on vielä pullo.

Hampaita löytyy ylhäältä neljä ja alhaalta kaksi. Itseasiassa alas puhkesi uusi juuri pari päivää sitten, reikä vasta näkyy ja ihan pieni pilkotus, mutta sinne se on tulossa. Meidän lapset ovat kaikki olleet vähän myöhäisherännäisiä näiden hampaiden kanssa..

Pottatreenit ollaan myös aloitettu ihan tuloksekkaasti. Eihän tässä mikään kiire ole, mutta Pienin niin tykkää pottailusta, niin antaa mennä :)

Meillä oli tiistaina aika allergologille noista allergioista ja saatiinkin vähän selkeyttä taas asioihin!

Eli kananmuna-allergia on merkittävä ja maitoaltistus on parin viikon kuluttua. Yksittäisen allergeenin raja oli verikokeena 0,35 ja kananmunalle antoi vasta-ainearvoksi 15. Samoin lehmänmaidolle oli 3,5 ja allergeenin raja sama 0,35. Molemmat ovat allergialuokkaa 3.

Tällä hetkellä kananmunalle on täyskielto ja esimerkiksi rokotteita, jotka sisältää kananmunaa tulee harkita. Juomana ollaan käytetty riisimaitoa, mutta tästä saatiinkin mielenkiintoista tietoa. Kuulemma noin vuosi sitten on tullut uusi suositus, että alle kuusivuotiaille ei tule antaa pitkäjaksoisesti riisijuomaa sen mahdollisesti sisältämien raskasmetallijäämien vuoksi. Näinollen allergologi suositteli  kaurajuomaa (yök). Uskon kyllä, että se sopii hyvin ruokavalioon, sillä kaurapuuro ja esimerkiksi yosan tuotteet sopivat.

Muita ruokavaliosta toistaiseksi poistettuja ovat viinirypäleet ja rusinat, sekä päärynä. Soijaakaan ei tällä hetkellä anneta maitona. Maitoaltistuksen tarkoitus on saada kelalta korvattavuus, mutta mietin, että eihän tämänikäiset enää tarvitse niitä apteekin maitoja, kun kasvaakin niin hyvin. Vaikka pienihän tuo on. Vielä muutama 68cm vaate on käytössä, mutta pääasiassa on nyt siirrytty 74cm vaatteisiin. Osa niistä on vielä reiluja, mutta kyllä tuo venähtää vielä. Isosiskokin niin teki.

Unet menevät pääasiallisesti loistavasti! Tähän vaikutti sekä unikoulu, josta kirjoittelinkin aikaisemmin, että oikea ruokavalio. Myös infektiokierre on katkennut ruokavalion ollessa kunnossa. Viimeyönäkin nukuttiin koko yö ja aamulla kasiin saakka, ihanaa!

Päiväunet ovat siirtyneet pääasiassa sisälle, sillä meidän terassille paistaa kuumin aurinko suoraan. Silloin tällöin esimerkiksi sadepäivinä, jos nukahtaa autoon, niin siirrän sitten Pienimmän jatkamaan unia vaunuihin.

Palaset ovat jotenkin loksahtaneet paikoilleen ja me kaikki olemme taas yhtä hymyä <3


7 kommenttia:

 1. Joo riisimaitoa ei suositella, mutta jossei soija/kauramaidot sovi niin sitten se riisimaito on ok. Muttei riisimaitoa luomuna, siinä on jokin haitallinen ero. Näin meidän rt sanoi, meillä on vielä kuukaudeksi apteekin korviketta jäljellä ja pitäisi maanantaina alkaa ajamaan sisään jotain kaupan soijamaitoa. Viljat ei käy myöskään, ja oireet pahenee meillä vaan. Maitoaltistuksessa 1 1/2v sitten oireet tuli vajaan 2dl jälkeen ja elokuussa vehnää sieti 5pv ennen oireita. Nyt onnistui nappaamaan dumlekarkin isoisältä ja syötyään silmistä alaspäin veti koko kasvot näpylle ja punaiseksi

  VastaaPoista
 2. Kiva kuulla, että teillä on vihdoin helpompaa!

  VastaaPoista
 3. Meilläkin on pieni prinsessa (1v5kk neuvolassa 78cm, 7,8kg).
  Maitoallergia todettiin puolivuotiaana (Iho oireili heti jos oli kosketuksissa maitotuotteen kanssa). Imetin kuitenkin toissaviikkon asti, kun minun maitoa sieti hyvin. Ongelmana meillä on ollut ihan alusta alkaen, ettei tyttö tykkää mistään maidosta. Onneksi pystyin imettämään näin pitkään, mutta nythän on sitten maito-ongelma! Kaikkea on kokeiltu.
  Teen puurot veteen ja viilennän soijamaidolla, käytetään kalsiumlisää ja raejuustoa tykkää syödä tosi paljon. En oikeen ota selvää, onko meillä enää allergiaa lehmänmaidolle vai ei. Korviketta kun söi, meni maha ihan sekaisin. Raejuustoa ja kovaa juustoa pystyy kuitenkin syömään ilman ongelmia. On tämä hankalaa :D

  VastaaPoista
 4. Suloinen pieni neiti siellä ihanissa vaatteissa!

  VastaaPoista
 5. Kippuralla:

  Hui kamala :( Voikun teillä helpottaisi..
  Mä ostin tänään sitä kauramaitoa, irvisti iltapullolle ja meni suosiolla ilman nukkumaan :D

  Eiköhän siihenkin totu vielä, kun aikoinaan meni vellejä jos mitä erilaisia.

  annukka:

  ja meistäkin se on kivaa :)

  VastaaPoista
 6. Mukava lukea kun asiat alkavat sujumaan. Niin aurinkoinen lapsi että ilolla katselee kuviakin ♥

  Ps. Palaan meiliin kun san työviikon viimeisteltyä ;)

  VastaaPoista
 7. Johanna:

  Oi, sinä sait imetettyä noin pitkään :) Meillä loppui nyt tammikuussa. Tosin mun aloitteesta..

  Vitsit, noi maito-ongelmat on tosi inhottavia.. Toisaalta kaikki ei vaan tykkää maidon mausta, siis minkään maidon ja sitten juovat vettä ja käyttävät just tuota lisää myös.

  Jotkuthan kestää esimerkiksi kypsennettyjä maitotuotteita, niinkuin juustot tai hapanmaitotuotteita niinkuin jugurtit vaikka olisikin maitoallergia. Toivottavasti teillä helpottaisi pian <3

  Leena-Emilia:

  Voi kiitos!

  anana:

  Kiitos <3
  Palataan!

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥