maanantai 15. huhtikuuta 2013

Punaista samettia.


























Facebookin puolella eräs lukijani vinkkasi minulle upeannäköisestä kakusta. Pakkohan se oli lähteä haasteeseen vastaamaan. Red velvet -kakku on amerikkalainen klassikko, joka yhden tarinan mukaan on saanut alkunsa 1950-luvulla Waldorf Astoria hotellissa.

Vaikka ohje tuntuu monimutkaiselta, sain tämän uuniin noin vartissa. Ei siis paha lainkaan! Suosittelen lämpimästi kokeilemaan, jos ei muuta, niin tehkää ainakin kuorrutus. Tein tätä lauantaiseen tyttöjen iltaan ja kakku sai lämpimän vastaanoton. Itse kuvittelin sen olevan jopa makeampi ja yllätyin kovasti kahvikakkumaisuudesta.


























Red Velvet -kakku (12-16 annosta)

4dl vehnäjauhoja
2tl kaakaojauhetta
1/2tl suolaa
2-3tl punaista väriä
2dl maitoa
125g huoneenlämpöistä voita
3 1/4dl sokeria
2tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
1tl ruokasoodaa
1tl valkoviinietikkaa

Kuorrute:
200g tuorejuustoa
200g mascarponea
2dl tomusokeria
2tl vaniljasokeria
2dl kuohukermaa





































Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Voitele irtopohjavuoan (20cm) reunat ja pingota leivinpaperi pohjalle.

Siivilöi jauhot kulhoon. Siivilöi kaakao joukkoon ja lisää suola. Sekoita väriaine maitoon.

Vatkaa voi ja sokerit sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää puolet jauhoseoksesta ja puolet nesteestä taikinaan.  Sekoita huolellisesti. Lisää loput jauhot ja neste. Sekoita kunnes taikina on tasaista.

Sekoita sooda valkoviinietikkaan ja kaada kuohuva seos taikinaan. Sekoita nopeasti. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskiosassa 30-40min. Tarkista kypsyys tikulla.

Nosta kakku uunista ritilälle ja anna jäähtyä noin 10 min. Kumoa kakku ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Nosta jäähtynyt kakku peitettynä jääkaappiin ja anna levätä seuraavaan päivään. Näin kakku leikkaantuu paremmin, täyttäminen on helmpompaa ja lopputulos on siistimpi.

Leikkaa kakku kolmeen osaan. Valmista kuorrutus. Sekoita tuorejuusto ja mascarpone sähkövatkaimella. Siivilöi tomusokeri joukkoon ja sekoita. Lisää vaniljasokeri ja kerma ja sekoita sähkövatkaimella kunnes kuorrutus on sileää ja kuohkeaa.

Kokoa kakku. Laita väleihin noin 1dl kuorrutetta jokaiseen ja kuorruta kakku lopulla massalla.











2 kommenttia:

  1. nam. Vaikuttaa super hyvälle reseptille. Voitko vääntää blondille yhden jutun. Vaaahdotetaanko kerma kuorrutteeseen? Vai ihanko lirutetaan tuorejuustomassan joukkoon?
    Tätä reseptiä täytyy ehdottomasti kokeilla!

    VastaaPoista
  2. lattenainen:

    Blondille :D
    Kaadat vaan sinne massan joukkoon ja jatkat vatkaamista :) Eli ei vaahdoteta erikseen.

    Herkkuhetkiä!

    VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥