torstai 9. toukokuuta 2013

Kauden ensimmäinen raparperikakku.


Raparperikakku & sitruunalla maustettu ranskankerma

200g huoneenlämpöistä voita
2 dl sokeria
4 kananmunaa
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta

Raparperikompotti

6dl (300g) viipaloitua raparperia
1dl fariinisokeria
50g voita

Lisäksi

3dl mansikoita tai muita marjoja


Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota suorakaiteen muotoinen kakkuvuoka (vet. noin 1,5l).

Laita raparperi, sokeri ja voi kattilaan ja anna hautua miedohkolla lämmöllä noin 5 min.

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksi kerrallaan välissä vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Sekoita raparperi haarukkavatkaimella joukkoon.

Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 50 min. Kokeile kypsyyttä tikulla, kun paistoaikaa on kulunut 45 min.

Ota kakku uunista ja anna sen jäähtyä vuoassaan noin 15 min. Kumoa kakku, mutta jätä vuoka kakun päälle tarjoamiseen asti.
























Sitruunalla maustettu ranskankerma

200g ranskankermaa
n. 3/4dl tomusokeria
2tl vaniljasokeria (-uutetta)
1rkl raastettua sitruunankuorta


























Notes:

Kakku oli aivan mielettömän herkullista, vaikka ulkonäkö vaihteli lihamurekkeen ja koiranmakkaran välillä, saattoi olla kyse myös kaalilaatikosta, en ole varma :) Kastikkeen kanssa huippua ja kastiketta suosittelen myös muille kakuille!

Jos käytät pakastettua raparperia, sulata se huolellisesti ja valuta ylimääräinen neste pois. Lisäisin myös jauhojen maarää noin 0,5dl silloin.

Paistoaika omassa uunissani oli jopa 1,5h, vaikka käytin silikonivuokaa!

Ehdottoman mehevä, banaanikakun vertainen, mutta huomattavasti raikkaampi. Annoin kakun vetäytyä vuoassaan jääkaapissa seuraavaan vuorokauteen, lämpimänä meinasi levähtää.


2 kommenttia:

  1. Tuon täytyy olla hyvää, kiitos ohjeesta ! :)

    VastaaPoista
  2. Saila:

    Ehdottomasti kokeile ja helppokin vielä tehdä :)
    Kompotin voi keittää vaikka aamusta ja sitten lopun kakun myöhemmin.

    VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥