sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Sunday dinner.

Koska elämä on nykyisin ihan huippukiireistä kaikkien harrastusten, kokousten, kauppareissujen ja muiden kissanristiäisten kanssa, olen ottanut ohjelmistoomme jo jonkin aikaa sunnuntaipäivälliset perheen kesken. Usein menot tekevät sen, että ruoka hotkaistaan, kuka milloinkin ja missä, joten sunnuntai on sellainen päivä meillä, että kokoonnutaan ihan rauhassa syömään yhdessä ja nauttimaan (ainakin useimmiten) toistemme seurasta. Ja toisaalta kaikkine ipanoiden nahisteluineen nämä päivälliset ovat juuri sitä aitoa parhautta.

Maanantaisin on Nopsterin enkkukerho ja kokkikerho, tiistaina Tirpan kokkikerho. Keskiviikkona käyn itse piloxingissa. Torstaina Pienimmän muskari ja Tirpan voimistelu. Lauantai ja sunnuntaiaamuisin ollaan jo kasilta Nopsterin uimatreeneissä. Ja sitten vielä Murun sulkkis ja jalkipallo, sekä omat treenini, että siksi :)

Tänään ensin päivän vietimme Tirpan voimistelun kevätnäytöksessä ja sieltä suuntasimme suoraan kotiin grillaamaan. Vaikka muutoin minä teen aina poikkeuksetta ruuan, grillaus on kyllä Murun hommia. Siinä on joku ydinfysiikkajuttu, mitä en ymmärrä lainkaan. Grilli ei käyttäydy yhtään järkevästi ja usein pilaankin ruuan sillä. Ei se mitään, minä voin sitten ihan rauhassa keskittyä selailemaan ruokalehtiä ja kertoa, mitä grillataan seuraavaksi :)

Supernopea kaapin tyhjennys kertoi, että tänään syötiin pihviä maustevoilla, grillattuja tomaatteja ja vuohenjuustosalaattia, sekä tomaattia ja basilikaa. Tomaattia ja basilikaa siksi, että mozzarella oli mennyt huonoksi. Arvatkaan vaan, kun oikein odotin sitä..

Harvoin meillä käy niin, että koko salaattikulho tyhjenee yhdellä aterialla, mutta tuo vuohenjuustosalaatti meni poikien kesken niin hyvin kaupaksi, että sitä täytynee kokata pian uudelleen.
Minua kiinnostaisi kovasti, että onko teillä jotain viikkoperinteitä? Mehän katsellaan perjantaisin leffaa ja sunnuntaisin on tämä ruoka. Ja sitten vielä antakaahan huippuhyviä grillausvinkkejä! Mikä on ihan parasta?

Ja nyt, kun ruoka on laskeutunut mä vedän juoksupopot jalkaan ja painelen lenkille!


2 kommenttia:

 1. Ihana postaus!
  Meillä eletään vieläkin niin "pikkulapsiaikaa" ettei mitään viikkoperinteitä tai juttuja ole oikein ehtinyt muodostua. Sunnuntai-illan sauna ehkä... :)
  Meillä ei myöskään grillata, mutta jos jotain grilliin heittäisin niin se olisi halloumi!!! Nam.
  Ja ihana kukkanen :) Kiitos kun linkitit!

  VastaaPoista
 2. Mona:

  Kiitos :)
  Meillä ei tuo saunaperinne ole oikein ainakaan vielä lähtenyt toimimaan. Jokainen lämmittää saunan silloin kun tekee mieli saunoa. Eli lähinnä Muru useimmiten. Saunaperinne on kyllä kiva, siinä on jotain alkukantaista <3

  Tänään ostin halloumia kaupasta, nam!

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥