maanantai 10. kesäkuuta 2013

BBQ Afternoon.

Koska äärettömän monessa seuraamassani blogissa grillaillaan burgereita nyt kesällä, ajattelin kantaa korteni kekoon. Eilen siis iltapäivällä pation rakentamisen lomassa lyötiin grilli tulille (nojoo.. siis kaasulle) ja pihvit sisään.

Viime viikollahan hain taas kesän lihatilauksen, joten pakastin on pullollaan ensiluokkaista jauhelihaa. Fileet ovat vielä raakakypsymässä jääkaapissa.

Burgerit täytettiin pihvillä, pekonilla (kivat liekit muuten parilalta :)), salaatilla, tomaatilla, kurkkusalaatilla ja mausteilla, sekä kastikkeilla. Kaiken kruunasi itse tekemäni bbq-kastike, joka oli oikeastaan täydellistä. Muru kysyikin, että otatko tuon kastikkeen kanssa vähän hampurilasta myös, hih..

Googlettelin noita bbq -kastikereseptejä ja yhdistelin, sekä lisäsin hieman omaa ja I must say it was perfect!

Lapset söivät vain pihvit ja ranskalaisia, sillä heidän mielestään nuo itsetehdyt burgerit on aina liian isoja. Sekä siis kooltaan, mutta suuhunkin. Olenkin miettinyt, että pitäisikö hommata sellainen pihvipaino, mitä olen nähnyt käytettävän joissain paikoissa. Saisiko sillä koko hommaa vähän kasaan?

Kesän grillihankintalistalla on ainakin pizzakivi, sekä kunnon brikettigrilli. Sillä saa kyllä niin erilaista aikaiseksi, kuin kaasulla. Kaasulla voi sitten grillata pikaisemmin ja briketeillä ajan kanssa esim. ribsejä.

Suosittelen kyllä kokeilemaan tuota bbq kastikkeen tekoa. Toki kaupastakin löytyy, mutta unohdin ostaa ja enää en kyllä osta! Toinen, mikä on suosikkini niin se keltainen sinappi, mitä esim. chicosissa saa. Taivaallista! En vaan nyt juuri muista nimeä..

Kiitos muuten vielä tätäkin kautta kaikille blogiani äänestäneille kidejen kilpailussa. Olen äärimmäisen otettu lopputuloksesta ja vaikka voittoa ei tullut, en ainakaan hävinnyt missään tapauksessa huonoille blogeille! Suuren suuret onnittelut siis voittajalle ja samaan syssyyn haluan toivottaa tervetulleeksi sitä kautta tulleet kaikki uudet lukijat ja fb tykkääjät :)

ps. laitoin juuri kesäruokakyselyn tuonne fb:n puolelle, käykäähän vinkkaamassa omat juttunne!


5 kommenttia:

 1. Kiitos täsä vinkistä näyttää niin herkulliselta että nyt tuli nälkä:)

  VastaaPoista
 2. Hanna:

  Kiitos!
  Grillaamaan vaan ja kastiketta on ehdottoman pakko kokeilla :)

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa niin yksinkertaiselle reseptille, että miksi ostaa kaupasta? =)

  VastaaPoista
 4. Ihan mielettömän herkullisen näköistä, nam.

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥