sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Hotellista ja allerginen aamiaisella.

Lähdettiin eilen ihan päähänpistosta ajelemaan Tampereelle puolen päivän aikaan. Sadetta joo, mutta iltapäivä ja ilta meni oikein kivasti hotellissa. Yövyimme Sokos hotel Ilveksessä, kuten aikaisempinakin vuosina ja en voi liiaksi korostaa lapsiperheen reissussa kombi-huoneen täydellisyyttä. Tai ainakin meidän tarpeisiin se on just eikä melkein.

Kaksi vuotta sitten oli ensimmäistä kertaa tuo kombi ja sen jälkeen ei olekaan muuta enää varattu. Eli kombissa kaksi huonetta on yhdistetty väliovella. Molemmissa on ovat wc:t jne ja usein matkustaessa toisen huoneen saa vielä edullisemmin, kun siinä majoittuu lapset.

Pienin oli hotellin tarjoamassa matkasängyssä meidän puolella ja isot sitten omassa valtakunnassaan.

Varsinkin kesäaikaan Sokos hotellit (muina aikoina ainakin kylpylät) huomioivat lapset erittäin hyvin. Hotelleista löytyy isot, tilavat leikkihuoneet ja paljon aktivitettia. Aamiaisella on erikseen katettu lapsille oma buffet myös, jossa on mm. murot, melonia jne.

Nyt myös allergisen kanssa matkustaessamme hotellien ja henkilökunnan palvelualttius on tullut testattua. Kun seitsemän vuotta sitten maitoallergikon kanssa vastaukseksi tuli "ei siinä pitäis olla.." "no mun mielestä ei kai oo..", tänäpäivänä löytyy aamiaiselta esimerkiksi erikseen soijatuotteita, gluteenittomia ja muita useammille sopivia. Kysyessäni kananmunattomia tuotteita erittäin ystävällinen tarjoilija kertoi heiltä löytyvän ihan kansion, josta voi itse katsoa vaikka jokaisen tuotteen sisällön.

Usein ihmisellä, jolla ei ole kokemusta allergioista, ei välttämättä ole kokemusta myöskään siitä, että aina laktoositon ei ole maidoton tai kaseiinikin on maitoallergiselle pahis. Myös kananmunajauheet ja muutamat e-koodit ovat piilotettuina hyvin tuotesisältöihin. Juuri tämän takia mm. on loistavaa, että tuotesisällöt saa halutessaan tarkastaa itse ja kansio on tarjolla, eikä piilotettuna keittiöön.

Nappasin vielä muutaman kuvan noista ihanista huoneistamme, jotka sijaitsivat ylimmässä, 18. kerroksessa. Hotellista puuttui kokonaan 13. sekä 2. kerros. Jännä juttu, sillä 13 on tunnettu epäonnen numero ja 4 on Kiinassa myös vastaava, mutta mikäköhän tuon 2 tarina on..?

Jotenkin huoneissa oleva tekstitapetti vei sydämeni ihan täysin! En tiedä lainkaan, mikä _oikeasti_ olisi sellainen tila kotonamme, missä tätä voisi katsella, mutta unelmien talon kirjastoon voisi olla kiva. Aika levoton, mutta silti siinä on jotain. Lämmin puu ja oikea valaistus vielä..

Samoin tuon meidän huoneen kylppäri ammeineen voisi olla sellainen, jonka yhdistäisin unelmien talon master bedroomiin. Lapsilla oli tällä kertaa vain suihku, mutta itseasiassa kumpaakaan märkätilaa ei käytetty. Vietimme illan hotellin uima-altaalla, sekä saunatiloissa ja sen jälkeen painuimme unille keräämään voimia Särkänniemipäivää varten.


Jos tarvitsette majoitusta Tampereella lasten kanssa, voin lämpimästi suositella tätä muutaman vuoden kokemuksella. Tiedän, että olisi hyvä hakea vaihtoehtoja ja uusia kokemuksia, mutta en taida uskaltaa, kun homma on aina pelittänyt niin hyvin..

Huomenna tiedossa siis kuvaspämmiä Särkänniemestä! Ihanaa kesälomaa kaikille teille, jotka sen juuri aloititte ja huominen on ensimmäinen "virallinen" päivä :) Toki tietysti muillekin :)


2 kommenttia:

  1. moi,

    liputan myös ilveksen puolesta! Kiva paikka!

    VastaaPoista
  2. lattenainen:

    On kyllä :) Kiva, että muutkin on samaa mieltä!

    VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥