maanantai 24. kesäkuuta 2013

Kardemumma-mustikkakakku ja arvonnan voittaja









































Kardemumma-mustikkakakku (8-10 palaa)

Kardemummakakkupohja

3 munaa
3dl sokeria
1dl maitoa
½tl vaniljajauhetta
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl vastahienonnettua kardemummaa

Mustikka-vaniljahillo

500g (n. 1l) mieluiten tuoreita mustikoita
2dl hillosokeria
1dl sokeria
1 vaniljatanko

Täyte

1-1½dl mustikkahilloa (ohje yllä)

Jogurttikuorrute

4dl  kuohukermaa
2dl turkkilaista jugurttia
2rkl sokeria tai maun mukaan

Koristelu

125g (n. 2½dl) tuoreita mustikoita


























Kardemummakakkupohja

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Vuoraa halkaisijaltaan noin 15-senttinen vuoka, korkealla leivinpaperireunuksella.
3. Vatkaa munia ja sokeria noin 5minuuttia, eli kunnes vaahto on vaaleaa ja kuohkeaa.
4. Kuumenna maito ja vaniljajauhe. Sekoita maito muna-sokerivaahdon joukkoon.
5. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma keskenään. Siivilöi kuivat aineet muiden ainesten joukkoon ja sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina vuokaan.
6. Paista pohjaa noin 50 minuuttia.

Mustikka-vaniljahillo

1. Kumoa mustikat, hillosokeri ja sokeri suureen kattilaan.
2. Tee vaniljatankoon pitkä viilto ja raaputa siemenet irti. Pane siemenet sekä tanko mustikkakattilaan. Kuumenna ainekset varovasti kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen, ja anna sitten hautua miedolla lämmöllä 10-15 minuttia.
3. Kuori pinnalle noussut vaahto pois ja poista vaniljatanko. Kumoa hillo puhtaaseen, kuumennettuun lasitölkkiin ja sulje kannella. Säilytä jääkaapissa.

Jugurttikuorrute

Sekoita kulhossa kerma, jugurtti ja sokeri keskenään ja vatka kiinteäksi kuorrutteeksi.

Kakun kokoaminen

1. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Pane ensimmäinen pohjalevy kakkuvadille. Levitä päälle tasainen kerros jugurttikuorrutetta ja sen päälle mustikkahilloa. toista kunnes olet käyttänyt kaksi pohjalevyä. Nosta päällimmäiseksi viimeinen pohjalevy leikkauspinta alaspäin.
2. Levitä paksu kerros jugurttikuorrutetta kakun reunoille ja päälle. Tee kuorrutteeseen pystyraitakuviointi kulmapaletilla tai lusikalla (käytä lusikan selkäpuolta). Aloita alhaalta ja jatka ylöspäin.
3. Koristele kakun pinta mustikoilla. Voit pistää kakkuun myös grillitikusta ja hienosta paperista tehdyn pienen viirin.

(ohje: taivaalliset täytekakut: linda lomelino)

Itse oikaisin ja käytin valmista mustikkamarmeladia. Sekä vaniljajauheen vaihdoin vaniljauutteeseen, jonka sekoitin vaan maitoon kuumentamatta. Vaikka ohje kokonaisuudessaan saattaa vaikuttaa monimutkaiselta ja pitkältä lukea, tämä on oikeasti nopea ja helppo, sekä kivannäköinen kesäkakku. Ja tosiaan yksi parhaimman makuisista, jotka olen ikinä tehnyt! Kopion ohjeen tällä kertaa suoraan, että varmasti kaikki onnistuisitte :)




Sudenmarjan kanssa yhteistyössä järkkäämäni arvonnan voitti:


Karoliina kirjoitti...
Pannu kuumana myös mun suosikki! :)

Laitatko minulle pikaisesti postia, niin saadaan sinulle oma taulu :) Onnea!


7 kommenttia:

  1. Oi tuo kakku näyttää taivaalliselta! Täytyy pistää kokeiluun :)!

    VastaaPoista
  2. Tätä on pakko tehdä, upean näköinen ja vielä tuo kardemumma, sitä olisin laittamassa joka leivonnaiseen!

    VastaaPoista
  3. Oi onpa herkullisen näköinen ja oloinen kakkku, pitäiskö kokeilla ensiviikonlopun synttäreille, mistä löysit tuoreita mustikoita?

    VastaaPoista
  4. Jipiii, mahtavaa!Tulinpa onnelliseksi kun arpaonni suosi!! Kiitos! :) Ja kakkuakin täytyy kokeilla heti kun pääse mustikoita poimimaan!

    VastaaPoista
  5. Evelina:

    Kakun tekoon vaan :) Enkä yhtään valehtele, kun sanoin, että on yksi parhaimman makuisista!

    ps. meillä syödään taas avokadopastaa :D

    Rillo:

    Minua ensin epäilytti, mutta annas olla, kun muistin miltä mummin tekemä mustikkapiirakka maistui, siis pullapohjainen ja kardemummalla kanssa.. mmm! Ja keitinpä vielä kardemummakahvitkin :)

    Hanna:

    Tee ehdottomasti, varo ettei lopu kesken ;) Nämä ovat ihan jotain prisman espanjalaisia pensasmustikoita. Toimivat ihan hyvin kyllä tässä..

    Karoliina:

    Onnea :) Laitan tietosi eteenpäin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä tätä pitää kyllä tehdä :)

      Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥