maanantai 3. kesäkuuta 2013

Raparperi-kookos hilloke ja västerbottenia.

Koska näille raparperiresepteille oli fb:n puolella monta kiinnostunutta, aloitetaan ensimmäisestä. Tai itseasiassa toisesta. Ensimmäisen linkitinkin jo, eli kaksi vuotta sitten keitelty raparperimehu.

Tämän iltaisia me&i -alekutsuja varten kehittelin raparperi-kookos hillokkeen. Yksi lempitarjottavistani helppouden vuoksi on erilaiset juustot ja niiden lisukkeet, joten tässä tulee nyt kesäiltoihin oiva herkku!

Hilloke sopii toki ihan mihin tahansa, mihin nyt hilloja käytetään, eli voit vapaasti lisätä sitä vaikka muffinsien sisään tai lettujen päälle.


Raparperi-kookos hilloke (noin. 4dl)

500g raparperin varsia pestyinä ja pilkottuina
2dl sokeria
1dl ruokosokeria
1-2 rkl kookoshiutaleita
kanelitanko
tilkka vettä (max. ½dl)

Laita kaikki ainekset sekaan kattilaan ja anna kiehua pehmeäksi. Sopiva aika on noin 10-15min, sillä tämän ei kuulu olla ihan sosetta vaan paloja täytyy jäädä, tosin pehmeitä sellaisia.

Purkita ja jäähdytä.

Kaikenkaikkiaan todella helppo homma, joten kaikki vaan nyt hillokkeen keittoon :) Yleensä lempihillokkeeni juustojen kanssa on viikuna, mutta nyt on kyllä tullut vakavasti otettava kilpalija! 


3 kommenttia:

  1. Nam. Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla!

    VastaaPoista
  2. lattenainen:

    Kokeile ihmeessä, sai kyllä kehuja. Juuri tuo västerbotten ja vesikeksit, nam!

    Hanna:

    Oli kyllä :)

    VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥