tiistai 16. heinäkuuta 2013

Hummus ja artisokkadippi.


Artisokkadippi

1tlk artisokkaa suolaliemessä (käytin rainbow)
yrtti- ja sitruunaöljyä
timjamia


Hummus

1prk kikherneitä (käytin gogreen)
½dl vettä
1 valkosipulin kynsi
Sitruunamehua
yrtti- ja sitruunaöljyä


























Mittaa ainekset sekoituskuppiin ja sursurrrauttele sekaisin sauvasekoittimella. Lisäile öljyjä ja suolaa tarvittaessa, mielummin reilummin kuin liian vähän.

Omaan makuuni artisokkadipistä tuli täydellistä, mutta hummukseen pääsi liikaa valkosipulia. Puolikaskin kynsi riittää ehdottomasti.

Yrttiöljyistä esimerkiksi "neito"-merkkinen, onkohan se nyt rypsiöljyä, on loistavaa ja ihanan makuista. Hummuksessa valkosipulin voi korvata vaikka valkosipuliöljyllä.

Dippailuun sopii tuore leipä, kuuma focaccia, naan-leipä, pita-leipä.. nams!


3 kommenttia:

  1. Näitä tehdään heti tänään. Saako noita yrttiöljyjä siis valmiina?

    VastaaPoista
  2. Näitä tehdään heti tänään. Saako noita yrttiöljyjä siis valmiina?

    VastaaPoista
  3. Satu:

    Saa valmiina :) Löytyy samasta hyllystä s-marketissa, kuin oliiviöljyt yms. Se vasta onkin aarrearkku jos mikä!

    VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥