tiistai 30. heinäkuuta 2013

Kausiruokaa - kesäkurpitsakakku.


Kesäkurpitsakakku

4dl raastettua kesäkurpitsaa
3 1/2 dl fariinisokeria
2dl voisulaa
1 1/2dl maitoa
2 kananmunaa
6dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl kanelia
1/2 tl jauhettua kardemummaa

Kuorrutus:

200g maustamatonta tuorejuustoa
100g huoneenlämpöistä voita
2 1/2 dl tomusokeria
2tl vaniljasokeria





Sekoita aineet keskenään ja kaada vuokaan. Jos käytät irtopohjavuokaa, laita pohjalle leivinpaperi. Uunissa 175c n. 40-60 minuuttia.

Sekoita kuorrutteen ainekset ja levitä jäähtyneen kakun päälle.


Kesäkurpitsakakku kuulostaa toden totta oudolta. Olisitte nähneet ystäväni ilmeen, kun kerroin mitä on tarjolla :) Onneksi kyllä maistoi ihan luottavaisin mielin ja kehui makuakin. Sen sijaan kaikille lapsille ei ihan uponnut, mutta saattaa johtua myös koostumuksesta.

Maku oli myös omasta mielestäni herkku. Kyse on siis porkkanakakun tyyppisestä viritelmästä.

Seuraavalla kerralla täytyy muistaa valuttaa kesäkurpitsa kunnolla ennen taikinaan lisäämistä, sillä koostumus oli aika tiivis. Lisäksi tähän sopisi mantelirouhe. Eli halutessasi lisää sitä 1dl mukaan taikinaan.

Nopsteri oli meidän eilinen leivontamestari ja välillä sekoitus meni niin innokkaaksi, että piti muistuttaa, ettei tähän ole tarkoitus saada sitkoa :) Sekin varmaan vaikuttaa koostumukseen.. Suosittelen kyllä kokeilemaan,mutta muistakaa valuttaa raaste kunnolla, me ei sitä tehty.


5 kommenttia:

  1. Mulla olis tossa sopivasti kesäkurpitsaa jouten ;)

    VastaaPoista
  2. Hei kiitos tästä ohjeesta, ihan huippu! Suosin yksinkertaisia, mutkattomia ja maistuvia ohjeita ja tämän on kaikkea noita! Kahdesti olen jo tehnyt ja hyvin erilaiset kakut tuli. Toisella kertaa kesäkurpitsa oli niin kostea, että kakku jäi melko märäksi, kun ekalla kerralla valuttamalla ei irronnut kuivasta kesäkurpitsasta yhtään nestettä. Mutta maukkaita kakkuja oli molemmat! :)

    Eva

    VastaaPoista
  3. Eva:

    Minä olen syönyt vasta sitä kosteampaa, täytyykin tehdä se toinen vielä :)

    Kiitos itsellesi palautteesta!

    VastaaPoista
  4. Tämä menee varmasti kokeiluun!

    VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥