tiistai 20. elokuuta 2013

Hurmaava Vesa ja muita idoleita.


Tein näitä lehdestä poimittuja Vesan hurmausleipiä muistaakseni lauantaina lounaskeiton kaveriksi. Täytyy myöntää, että tällä kertaa Vesa tajusi. Ihan mielettömän hyviä nimittäin. 

Ohjeessahan kehoitetaan sekoittamaan tuo hunaja ja voi, mutta oikaisin vahingossa, kun unohdin toimenpiteen välistä. Yrtteinä Vesa käytti rosmariinia, jota löytyy omastanikin keittiöpuutarhasta, joten sitä siis puoliin ja puoliin taas lempiyrttiäni timjamia.

Loistavia kyllä molemmat ja näissähän saa käyttää mitä tahansa yrttiä. Omaan makuuni olisin lisännyt vielä hienoisen ripauksen sormisuolaa, sitä siis ensi kerralla :)

Kyllä Vesasta tuli mun leipäidoli!


Löytyykö teiltä jonkinlaisia idoleita?

En siis tarkoita tällä mitään poikabändejä tai muita artisteja, tai itseasiassa niitäkin varmaan tavallaan.. Mutta nyt haen elämän idoleita. Minulla on nimittäin useita.

Kavalkaadistani löytyy yksi perheenäiti maaseudulta, joka on yrittäjän puoliso. Hän on kasvattanut viisi lasta kotona ja pitänyt kodin moitteettomana. Lapsista suurin osa kuuluu ystäviini ja näinollen olen tutustunut heidän äitiinsäkin. Tiukasti ja lempeästi kasvatetut lapset hoitavat omat hommansa mukisematta ja perheestä huokuu rakkaus. Koti on aina avoinna ystäville ja tutuille. Tämä äiti jumaloi lapsiaan ja on pitänyt heistä viimeisen päälle huolta. Mutta entäs se koti? Ihan poskettoman upea! Monen vuosikymmenen homma ja ihankuin sisustuslehdestä..

Minulla on myös leivontaidoli, jolta saan inspiraatioita. Hän tekee herkullisia korvapuusteja ja pakkasesta löytyy aina jotain lämpimäistä tarjottavaksi. Leivontavälineet ovat kauniita ja keittiö luonnollisesti myös. Häneltä olen saanut myös ruokainspiksiä.

Sitten paikalle saapuu eräs, jolla on lehmän hermot. Vaikka lapset kiukuttelisivat, hän pysyy tyynenä. Jokaiseen ongelmaan tuntuu olevan ratkaisu, jonka pystyy keskustelemaan rauhallisesti. Sama ihminen on kerran eronnut myös. Ero on hoidettu täysin sivistyneesti ja vieläkään näiden kaikkien vuosien jälkeen hän ei puhu pahaa sanaa exästään. Sen sijaan he kaikki ovat nyt suurta perhettä. Löytyy viidet isovanhemmat ja kaksi kotia. He viettävät aikaa yhdessä ja hoitavat kaiken mutkattomasti.


Perheidolikin löytyy. Sellainen, joka viihtyy yhdessä. Heillä käy ystäviä ja sukulaisia, ovet ovat avoinna. Vaikka ystävät ovat vähän kuin toinen perhe, on se oma suku kuitenkin tärkeä. Kerran viikossa syödään yhdessä. Tällä tarkoitan siis suurempaa dinneriä saman pöydän ääressä. Sinne mahtuu mummit ja kummit, kukaan ei vinoile ja itseasiassa sukulaisista pidetään. Juhlapyhät vietetään saman katon alla sulassa sovussa.

On olemassa myös äiti ja isä. Sellaiset, jotka välittävät jälkikasvustaan vielä aikuisenakin. Äiti on lähes ystävä ja hänen kanssaan vietetään aikaa. Äiti on kiinnostunut lapsensa tekemisistä ja on päivittäin vuorovaikutuksessa. Käydään kylässä ja autetaan. 

Yksi ystäväni on taas omistautunut lapsilleen eri tavalla. Hän leikkii, puuhaa, askartelee.. Ei ole tylsiä käpyjä, on hurjia käpyhirviöitä! Ei kuulu "älä kastele", vaan sinne lätäkköön mennään yhdessä. Muovaillaan savea, ihan mitä vaan.

Lötyy remppaidoli, joka saa tapetit seinään. Yksi, joka tekee ruoan viimeisen päälle alusta loppuun itse ja puhtaista aineksista. Toinen yhdistää työn ja perheen minkään kärsimättä. Listaa voisi jatkaa loputtomiin.

Kaikenkaikkiaan ystäväpiirissäni on hurjasti ihmisiä, joissa on sellaisia ominaisuuksia, mille voi nostaa hattua. Täytyy sanoa, että tällaisten ihmisten ympäröimänä on ihana elää. 


Silti joukkoon mahtuu vielä monia uusia idoleita. Varo vaan siis! Jos näet minun joskus tuijottavan sinua, saattaa olla, että katselen esikuvaani :)


linking to


10 kommenttia:

 1. Herrrrkullisen näköisiä naposteltavia. :)

  VastaaPoista
 2. Pieni Lintu:

  ja makuisia! vinkvink perjantai-ilta :)

  VastaaPoista
 3. I wish I could read your words! These images are so inviting!

  VastaaPoista
 4. Juuri,kun teen erotyötä parhaasta ystävästäni leivästä tämä resepti. Pakko varmaan testata niin ihanalta kuulosti. Ja tämä aihe idoleista, mielenkiintoinen. Pysähdyin hetkeksi miettimään omiani...

  VastaaPoista
 5. Kim:

  Thanks :)
  It's all about admiring different kind of people.

  Satu:

  Leipä on kyllä taivaan lahja, en ikinä voisi luopua siitä :) Tsemppiä yritykseesi!

  Pride In Photos:

  Oh, thanks <3

  VastaaPoista
 6. simple, fresh, and delicious looking.
  Joining you through Tuesday Around the World. Have a lovely week.

  VastaaPoista
 7. These looks delicious

  Mollyxxx

  VastaaPoista
 8. Hanna:

  Nyt vaan viikonloppuherkuttelemaan :) sopii punaviinin tai happy joen kanssa!

  Jill:

  Thanks! You too :)

  Molly:

  I couldn't agree more :) Thanks!

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥