maanantai 26. elokuuta 2013

Kantarelli-pekonipiiras.


Pohja:

2-3dl perunamuusia (eiliseltä)
2 kananmunaa
n.3 dl jauhoja

Täyte:

1-2 litraa kantarelleja 
1 pkt pekonia
sipuli
1 prk creme fraishea
2 munaa
1 pss juustoraastetta
suolaa, pippuria

Sekoita pohjan aineet keskenään ja taputtele taikina jauhotetuin käsin leivinpaperin päälle uunipellille.
Paista sienet, sipuli ja pekoni. Lisää muut aineet ja sekoita.

200c noin 30min.

***

Tämä kantarellipiiras on yksi helpoimmista ja herkullisimmista tarjottavista nyt sieniaikaan. Toki sieniä voit vaihdella omien mieltymystesi mukaisesti, mutta esim. suppilovahveron kanssa kannattaa pekoni vaihtaa vaikka aurajuustoon.

Meillä kantarellipiirakkaa oli tarjolla  me&i -kutsuilla ja pari palaa jäi vielä pakastimeen. Suosittelen tekemään muuten isomman satsin kerralla ja pakastamaan annospaloina. Superhelppo sulattaa vierasvaraksi :)

Nyt onkin taas uudet tarjottavat suunnitteilla tulevan sunnuntain pomp de lux -kutsuille. Saas nähdä mitä keksin, jotain kausiruokaa täytyy ainakin olla..

Iloa viikkoosi!


2 kommenttia:

  1. Jenni:

    Kiitos! Ja maistuu myös ;)
    (tosin unohdin maustaa tämän, niin oli vähän pliisumpi versio..)

    VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥